Kroz niske sljedova jela koja su pripremana upotrebom KitchenMachinea (multifunkcijskog miksera) – uz bezbroj dodataka pretvara u profesionalni robot koji spravlja sladoled, služi za rađenje pašti, simulira profesionalni stroj za miješanje tijesta, izvlači kobasice,... TriBlade Kendwood blender s tri oštrice pomogao je pri pripravljanju laganih kremica i namaza. Kava iz DeLonghi kafe aparata dozvala je mirise pravih talijanskih espressa.
Za vrhunski gurmanski doživljaj pobrinuo se chef Marin Rendić, koji vodi kuhinju novigradskog restorana PepeNero, a u gastronomade je stigao ravno s „prakse“ iz španjolskog restorana Arzak koji ima tri Michelin zvjezdice (***) i iz trenutno najboljeg restorana na svijetu, Noma u Kopenhagenu; gdje je svakodnevno pripremao vrhunske delicije koristeći najnaprednije uređaje i tehnike.
Vrhunac prezentacije zasigurno je bilo kuhanje na -192 stupnja celzijusa korištenjem tekućeg dušika. Začinske note delicijama dodale su kapljice mladog ekstradjevičanskog maslinovog ulja Sandi Chiavalona. Uvod u prezentaciju krenuo je s jedinstvenim Proseccom Varaschin (zastupnik Vitis O&N), a za ostale vinske note pobrinuli su se St.Hills vinarija s etiketom Nevina, Piquentum s Malvazijom, te Bibich sa Sangreal Shiraz etiketom. Posebno nas je razveselilo da su i sami vlasnici vinskih kuća svojim prisustvom povećali ukupan dojam prezentacije. Kraj cijelog druženja obilježio je Rhum Caroni (zastupnik Vitis O&N) odležan 18 godina, te vrhunska kava iz DeLonghi Aparata.
Degustacijski Ručak
Couvert Dobrodošlice
Tostirani mini sendvič od pivskog kruha sa sjemenkama i podimljenim namazom od škampa
Duo minijaturnih palačinki - crne od sipe, zelene aromatizirane blitvom i punjene sirom, pršutom i kukuruznim kruhom
Arancini na štapićima - crni sipini, žuti kukuruzni s oradom i bijeli s listom i ciklom
Prosseco Varaschin
****
Prvi Slijed
Sashimi od novigradskog lista osvježen s ex Albis Chiavalon maslinovim uljem i limunom na listu od mrkve i mandarine s baby rukolom Piquentum Malvazija
****
Drugi Slijed
Juha od bijelog graha s pečenom sipom uz lagano tostirani kruh i crni žele od sipe
Piquentum Malvazija
****
Treći Slijed
Domaći ravioli punjeni brancinom s istarskim tartufom u obliku pjenice i uz netom naribanim listićima
St.Hills Nevina (cuvee chardonnay i malvazija) ****
Četvrti Slijed
Pačji file s granny smith jabukom uz ciklu kuhanu u reduciranom vlastitom soku
Bibich Sangreal Shiraz
****
Peti Slijed
Sladoled od cikle, crnog papra s maslinovim uljem Chiavalon uz snijeg od celera (pripremljeno s tekućim dušikom)
****
Šesti Slijed
Čokoladna cigara Amadei punjena čokoladnom kremom aromatiziranom virgina duhanom iz Virovitice Mini Cappucino by PepeNero Rhum Caroni ****
UZ HRANU SMO POSLUŽILI PET VRSTA DOMAĆEG KRUHA UZ EXTRADJEVIČANSKO MLADO MASLINOVO ULJE CHIAVALON KRUH: CRNI OD SIPE ,SA SJEMENKAMA BUČE, SA SEZAMOM, BIJELI I S MASLINAMA