Voda za piće potiče proizvodnju sline u žlijezdama usta koja pomaže u uklanjanju bakterija koje uzrokuju miris od luka u ustima. Nakon svakog obroka morate popiti barem čašu vode kako biste isprali ostatke luka i češnjaka između zuba i jezika.
Svojstva koja uzrokuju oksidaciju u voću su također odgovorna za borbu protiv lošeg zadaha uzrokovanog češnjakom i lukom. Uzimanje svježeg voća i povrća uz ili nakon obroka može ukloniti miris češnjaka i luka. Voće kao što su kruške, grožđe, šljive, breskve i trešnje služe ovoj svrsi.
Preporučuju se i jabuke zbog prirodnih enzima koje sadrže koji pomažu u razgradnji sumpornih spojeva, a time se bore protiv mirisa češnjaka i luka u ustima. Jabuku možete pojesti ili popiti njen sok.
Istraživanja pokazuju da mlijeko značajno smanjuje koncentraciju spojeva u češnjaku i luku koji uzrokuju loš miris. Nadalje, punomasno mlijeko dezodorira mirisne spojeve učinkovitije od mlijeka koje je bez masti. Stoga, kada osjetite smrad luka ili češnjaka u ustima, čaša mlijeka će smanjiti miris.