Neka vam postane navika provjeravati posudu za mast i posudu za sakupljanje ispod ložišta. Ako se prelijevaju, ribat ćete masnoću s roštilja i terase sredstvom za odmašćivanje.
Započnite čišćenje ploče plinskog roštilja ribanjem. Ribajte ih čeličnom četkom kada je roštilj vruć. Zatim nastavite čistom mokrom krpom i tankim slojem ulja. Međutim, čišćenje vrućih rešetki oštećuje porculanski premaz na onima od lijevanog željeza, dopuštajući stvaranje hrđe. Ako se brinete da ćete izgrebati rešetke, možete ostaviti svoj roštilj na visokoj temperaturi 10 minuta sa zatvorenim poklopcem, a zatim pustite da se potpuno ohladi prije nego što očistite rešetke. A kako izgleda čišćenje ploče plinskog roštilja?
Pregledajte metalne ploče koje se nalaze neposredno iznad plamenika za nakupljanje masnoće. Ovi su dijelovi posebno dizajnirani za sprječavanje plamena štiteći plamenike od kapanja masti. Evo kako izgleda čišćenje ploče plinskog roštilja.
Ako ima nakupina na ploči, očistite ih vrućom vodom s sapunom i spužvicom za ribanje (ne biste to trebali činiti često). Kad ste već kod toga, uključite plamenike i provjerite jesu li otvori plamenika začepljeni. Ako uočite otvore iz kojih ne izlazi plamen, svakako isključite plamenike i zatvorite spremnik za propan i zatim upotrijebite mali žarač priložen uz roštilj da ih očistite. Tako izgleda čišćenje ploče plinskog roštilja uz ostale osnovne dijelove.