9 STVARI KOJE MORATE ZNATI: /

Ovo konobari NIKADA neće reći gostima iako žarko žele

Image
Foto: Thinkstock / ilustracija

Biti konobar ili konobarica je zapravo predstava.

10.1.2016.
12:45
Thinkstock / ilustracija
VOYO logo

Ne tražite limun

Najčešće se ne peru prije nego ih se nareže. Konobari ne koriste rukavice već golim rukama stavljuju limun u vaše piće. Ako baš želite limun, iscijedite ga, ali ga nemojte stavljati u piće.

Naručite umjesto djeteta

Konobari su uvijek u poslu i nemaju vremena za neodlučnost vaše djece. Bilo bi poželjno da prije nego što uđete u kafić ili restoran, s djetetom porazgovarate i dogovorite se što će piti ili jesti. Usluga će biti brža i svi će biti zadovoljniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: /

10 stvari koje kuhari NIKAD ne bi priznali gostima

Image
VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: /

10 stvari koje kuhari NIKAD ne bi priznali gostima

Ne zviždite i ne povlačite za rukav konobara

Konobar nije vaš rob. Tretirajte ga kao ljudsko biće i poboljšat ćete barem malo njihove živote.

Možda nećete baš uvijek dobiti ono što naručite

Ako je juha napravljena s pilećim temeljcem, a vi ste tražili temeljac od povrća, vjerojatno će vam reći da je temeljac s povrćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite mjesta za hranu

Kada konobar dođe do vašeg stola s narudžbom, uvjerite se da ispred vas ima mjesta da se piće i hrana spusti na stol. Ako su mu ruke pune, on doista neće moći nekim čarobnim trikom skloniti čaše ispred vas.

Budite iskreni

Ako ne želite rajčicu u salati, nemojte reći da ste alergični na nju, samo recite da je ne volite. Mnogi restorani, izjavu o alergijama smatraju vrlo ozbiljnom, pa će čak promijeniti noževe i daske za sječenje kako bi izbjegli bilo kakav kontakt s alergentom. Samo budite iskreni i nikoga nećete dovsti u neugodnu poziciju.

Ako vam se nešto ne sviđa, slobodno vratite

Ne postoji razlog zašto biste jeli nešto što vam se ne sviđa. Ako uzmete zalogaj i stvarno vam se ne sviđa, recite konobaru, a vama će biti dopušteno da izabrano jelo zamijenite drugim. Ako ste u mogućnosti, recite konobaru što vam se ne sviđa u jelu dok ga bude vraćao, kako bi o tome obavijestio kuhara, piše Fokuzz.com.

Image
POSLUŠAJTE IH! /

Konobari otkrili koja 3 pića nikada ne biste trebali naručiti, a evo i zašto

Kada završite s jelom, vrijeme je da odete

Što se više gostiju mijenja za stolom, toliko je više novca za restoran i konobara. Kada platite svoj račun, razgovor s društvom nastavite negdje drugdje i oslobodite stol sljedećim gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne ostavljajte lošu napojnicu

Većinom prikupljene napojnice dijele konobar, barmen, ekipa iz kuhinje i ostali članovi restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo