1. Paprika: Najbolje ju je jesti kad joj je kora tvrda i na njoj nema mrlja. Okus počinju gubiti kad omekšaju.
Za ovih pet namirnica nikad ne znamo kada im istječe rok trajanja: Evo kako doznati



2. Crveni luk: Da bi što dulje trajao, spremite ga što dalje od krumpira i na tamnije mjesto. Čim osjetite da je postao mekan, bacite ga.

3. Češnjak: Češnjak je najbolje jesti dok je tvrd na dodir, a režnjevi lagano vlažni iznutra. Primijetite li tamne mrlje na češnjaku ili da je postao suh i naboran, bacite ga.

4. Brokula: Najbolje ju je jesti kada je jarko zelene boje. Pojave li se tamne mrlje i promjena u žućkastu boju, znači da se počela kvariti.

5. Krastavci: Zbog visokog sadržaja vode, treba ih iskorisititi što prije. Ako se krastavac pokvari, bit će mekan i imati čudan miris. U tom ga slučaju ne biste trebali jesti.
Hranu kojoj je istekao rok uglavnom ne želimo jesti. No, ima namirnica koje dugo čuvamo u hladnjacima, a ne znamo do kada traju. Evo o kojim je namirnicama riječ i kako doznati njihov rok trajanja prema Reader's Digestu.