VIDEO /

VILENJACI DJEDA BOŽIĆNJAKA U VELIKOM TASTE TESTU: Koja francuska salata je najbolja?

Image

Francuska salata napravljena sa Zvijezda majonezom kraljica je blagdanske trpeze. Iako svatko ima svoj recept, jedan sastojak je neizostavan - Zvijezda majoneza!

23.12.2023.
17:13
VOYO logo

Nama svima najbolja je francuska salata koju jedemo sa svojom obitelji. Stoga smo zamolili Mateu iz Šibenika, Tamaru iz Đakova i Dominika iz Zagreba da nam pokažu kako prave svoje verzije francuske salate sa, naravno, Zvijezda majonezom, a stručni tim vilenjaka Djeda Božićnjaka u velikom taste testu dao je svoj sud.

Tko je dobio 57 bodova, a koga su vilenjaci ocijenili s pahuljom, sobom ili snjegovićem te koja salata najviše sliči onoj Bake Mraz, pogledajte u idućem videu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recepte potražite u nastavku!

Francuska salata s jabukama i senfom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

450 g povrća za francusku salatu
100 g kiselih krastavaca
2 jabuke
1 žličica senfa
80 ml kiselog vrhnja
90 g Zvijezda majoneze
sok jednog limuna
sol
papar
3 tvrdo kuhana jaja

Priprema:

Prvo skuhati povrće i jaja (odvojeno), procijediti i ostaviti da se hladi. Za to vrijeme narezati jabuke, krastavce i kuhana jaja te sve dodati u povrće. Nakon toga dodati preostale sastojke, iscijediti limun i dobro promiješati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska salata s krumpirom u kori

300 g očišćene mrkve
300 g krumpira u kori kuhan
300 g graška
3 jaja
2 teglica malih kiselih krastavaca
vrlo malo posoliti
2 limuna
250 g Zvijezda majoneze

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo skuhati krumpir u kori i ostaviti ga da se hladi, a u drugoj posudi skuhati mrkve i gračak. Potom oguliti krumpir te ga narezati na sitne ploskice kao i ostalo povrće. Potom dodati sve ostale sastojke, dobro promiješati i staviti u hladnjak.

Malo drugačija francuska salata

450 g povrća za francusku salatu
3 jaja
1 jabuka
kiseli krastavci
1 žličica ljute tucane paprike
4 žlice maslinovog ulja
6 žlica svježeg kravljeg sira
1 cijeđeni limun
papar i sol po želji

Povrće i jaja skuhati te ostaviti da se hladi. Potom izvaditi žumanjke, a bjelanjke razrezati na kockice. Jabuku oguliti i narezati na kockice, sve staviti u jednu posudu i dobro promiješati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo