Na pitanje je li došlo vrijeme za brak i obiteljski život, Mate Janković je odgovorio: 'Vrijeme za brak ne dolazi. To se jednostavno dogodi. Nekom se brak dogodi s 50 godina. Nema kalupa. Osjetio sam da je došlo vrijeme da se odmorim od svega toga. Je li je tu kumovala veza – jest. Apsolutno. Imaš nekoga s kim živiš, ugodnije ti je ostati kod kuće, u intimi. Jednostavno, nisam više lovac. Mislim da singl muškarci, kao i žene, uostalom, izlaze mnogo više nego oni u vezama. Izlazim i sad kad sam u vezi, daleko od toga, ali smanjio sam intenzitet jer zadovoljstva nalazim negdje drugdje.'
U intervjuu za Story, Mate je priznao i da vjeruje u monogamiju. 'Tko god kaže da u životu nije prevario partnera, uglavnom laže, jer s 15 ili 16 godina sigurno je poljubio nekog drugog dok je imao djevojku. To se tehnički klasificira kao prevara. Ljudi su različiti i drugačije gledaju na prevaru. Mislim da monogamna može biti osoba koja ima određeno životno iskustvo, kao i ono u vezama, te koja smatra da je prošla puno toga i našla osobu za koju se može vezati. Tada je odgovor potvrdan, može se biti monogaman. Ali za to moraš proći neki životni put, i dobre i loše veze, te procijeniti što je dobro za tebe.'
Mate, koji je godinu dana u vezi s Ivanom Babić je, između ostalog, rekao i da je sada osjetio da je spreman vezati se. 'Za to se, naravno, morala naći i prava osoba. Dok je nisam našao, nisam osjetio potrebu da se vežem.'
Na pitanje je li mu se zbog showa Masterchef dogodio preokret u karijeri, Mate je odgovorio: 'Iskreno, želim raditi sve vezano uz hranu, u bilo kojem obliku. Nevažno je li riječ o pisanju o hrani, otkrivanju novih namirnica putem nekog TV-formata, reklamnoj kampanji ili suradnji s proizvođačima hrane. O politici mogu govoriti samo kroz prizmu poreznog obveznika, a o hrani mogu govoriti profesionalno i pomoći da se nekim drugačijim angažmanima ta scena digne. Ne moram nužno biti u kuhinji. Hrana će uvijek biti moj fokus i primarna stvar o kojoj ću razmišljati u profesionalnom smislu. Bilo kao voditelj restorana, chef kuhinje ili konzultant unutar neke tvrtke, ali od nje se ne mičem.'