Bivši kuhar u Buckinghamskoj palači Des Sweeney, koji je nadgledao kuhinjske "operacije" za neke od najslavnijih kraljičinih državnih banketa, otkrio je gledateljima emisije "A Royal Guide to Properties" da je kraljica imala vrlo stroge zahtjeve za svoju hranu, posebice upotrebu Britanskog voća i povrća u sezoni, piše Techno Trenz.
Što se tiče sezonalnosti, Kraljica je bila daleko ispred Jamieja Olivera i svih ostalih kuhara. Nikada nije bilo dopušteno uzimanje voća izvan sezone; bilo je to strogo "ne-ne".
Bila je vrlo stroga po tom pitanju: “Znate, zašto biste koristili maline u siječnju, jagode samo u sezoni? Znate, dobivao bih bilješke s pitanjem zašto ovo nismo koristili u siječnju", rekao je Sweeney.
'Samo da ne sazna kako sam radio njezin omiljeni puding'
Kuhar je također otkrio da njezin omiljeni desert, tart od melase, je pravio s namirnicama iz supermarketa. "To je najjednostavniji puding na svijetu. Nadajmo se da kraljica nikada neće saznati s kojim namirnicama sam ga radio", kazao je kuhar.
Sweeney je također ispričao priču o svježem lososu za koji je, budući da je bilo kasno za državni banket, bila potrebna policijska pratnja do Buckinghamske palače.
Dokumentarac je gledateljima dao uvid u ogromno imovinsko carstvo monarhije. Palača St. Jamesa, Holyroodhouse u Edinburghu, Buckinghamska palača, Clarence House i Kensingtonska palača samo su neke od spomenutih nekretnina.
Potrebna im je vojska kuhara, čistačica i osoblja koje će nekretnine čuvati. Čak će i kraljevski tapetar osigurati da sofe i garniture budu izrađeni točno prema specifikacijama Njezinog Veličanstva.