Odličnoj atmosferi pridonio je natjecateljski duh ekipa koje su se natjecale u pripremi roštilja, pod budnim okom voditelja Davora Dretara Dreleta, kao i poznati ljubitelji mesnih delicija Marko Tolja, Ivona Maričić (E.N.I), Antonija Blaće i Dalibor Petko.
Tradicionalni 'Narodni roštilj', organizira se već treću godinu zaredom te putuje hrvatskim gradovima u potrazi za maherima od roštilja, pa je tako u subotu posjetio Rijeku i oduševio riječke ljubitelje najbolje domaće glazbe i vrhunskog roštilja.
Centralni događaj 'Narodnog roštilja' je natjecanje među roštilj ekipama, a ove subote u Rijeci je pobijedio tim simpatičnog imena Veseli Istriani, koji nisu skrivali svoje zadovoljstvo osvojenom titulom najboljih roštilj majstora.
Kako se u Rijeci istovremeno održavao Porin, u predahu između brojnih proba došli su i voditelji Narodnog radija Dalibor Petko i Antonija Blaće.
Oboje veliki ljubitelji roštiljada, ove su godine bili i prezenteri na Porinu u kategoriji za hit godine. Blaće je priznala kako joj je omiljeno jelo upravo ćevapčić, ali da lepinje zaobilazi u širokom luku jer izbjegava ugljikohidrate.
Sličnih preferencija je i Marko Tolja koji je vrlo ponosan što se ovakva zabavno-gurmanska manifestacija održava upravo u njegovom gradu te je organizatorima kao pravi domaćin od srca poželio dobrodošlicu.
Već sljedeće subote 'Narodni roštilj' nastavlja dalje okupljati gurmane i ljubitelje veselog druženja uz odličnu hranu u Zagrebu na Bundeku, gdje se očekuju nove natjecateljske ekipe i veliki broj posjetitelja.