Francuski glumac Gerard Depardieu u lipnju je prodao svoj pariški restoran "La Fontaine Gaillon" smješten u zdanju iz 17. stoljeća nedaleko od zgrade Pariške burze i Pariške opere, a sav inventar 11. srpnja bit će ponuđen na dražbi. Posljednje delicije restorana jednog od najvećih gurmana među francuskih glumcima gostima su poslužene krajem lipnja, nakon čega je objekt zatvoren u najvećoj tajnosti.
Velik interes
Sedamdesetogodišnji glumac prodaju je povjerio aukcijskoj kući Ader, a na dražbi će biti ponuđen sav namještej, lusteri, stolnjaci, kuhinjska oprema, posuđe, pribor za jelo, ali i najfinija vina iz restoranskog podruma. Poznavatelji dobrih vina kažu da se u vinskome podrumu nalaze vina Château Latour, Haut-Brion, Saint Emilion, Côte-Rôtie i Meursault, čija se vrijednost po boci procjenjuje na oko 6000 eura. "Aukcije namještaja iz velikih i poznatih hotela i restorana uvijek privuku puno ljudi, obožavatelje koji žele kupiti suvenir s mitske adrese, profesionalce koji žele obnoviti svoju opremu ili samo znatiželjnike", kazali su David Nordmann i Xavier Dominique, zaduženi za dražbu.
Depardieu je svoj "La Fontaine Gaillon" otvorio 2003. u nazočnosti brojnih slavnih ličnosti, među kojima je bio i pokojni Johnny Hallyday. Na samome početku glumac je bio i većinski dioničar, a ostatak kapitala podijelio je s tadašnjom životnom partnericom, glumicom Carole Bouquet, bordoškim vinogradarom Bernardom Magrezom i prvim Chefom "La Fontaine Gaillona", Laurentom Audiotom.