Blogerica Danijela Dvornik (57) nedavno je organizirala žensko druženje u svojoj kući u Sutivanu na otoku Braču. Žene su uživale na terasi uz odličnu atmosferu, a naravno ni hrane nije manjkalo.
Da je dobra domaćica dokazuje to što osim što ih je ugostila, pripremila im je i pravu poslasticu. Pita koja se nalazila u sredini stola, privukla je veliku pažnju mnogih, pa je sada Danijela za Net.hr otkrila svoj recept.
Sastojci
375 g tijesta za baklave
150 g neslanog maslaca, otopljenog
četiri velike breskve, prepolovljene i tanko narezane (svježe ili konzervirane). Možete dodati marelice ili jabuke ili bilo koje drugo voće.
Krema:
300 ml slatkog vrhnja
3/4 šalice šećera u prahu
tri jaja
jedna žličica paste od mahune vanilije
Serviranje:
Med
Dupla krema
Priprema
Prije nego počnete s ovim receptom za tijesto, izvadite ga iz hladnjaka kako biste ga u ambalaži zagrijali na sobnu temperaturu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih s ventilatorom.
Okruglu posudu za pečenje promjera 30 cm namažite maslacem. Položite jedan list lisnatog tijesta te ga namažite maslacem. Položite lisnato tijesto u posudu za pečenje, počevši o jednog ruba posude prema drugom i preklopite tijesto koje visi natrag u posudu kako biste oblikovali rub. Ponovite ovaj korak s još tri lista tijesta, lagano ih okrećući da pokriju sve strane.
Položite jedan list lisnatog tijesta na svoj radni prostor, tako da duža strana lisnatog tijesta bude okrenuta prema vama. Premažite maslacem. Položite drugi list lisnatog tijesta na vrh i premažite maslacem. Prstima savijte tijesto u obliku harmonike. Namotajte tijesto u spiralu, pazeći da nije prečvrsto. Premjestite na sredinu posude za pećenje. Ponovite s preostalim lisnatim tijestom, stavljajući ga oko središnje spirale dok se pladanj ne napuni.
Pazite da tijesto ne zbijete pretijesno jedno uz drugo jer želite stvoriti džepove u koje će krema pasti kada je dodate. Urežite kriške breskve između slojeva tijesta.
Izrada kreme
Sjediniti slatko vrhnje i šećer i umutiti da se dobro sjedini. Dodajte pastu od mahune vanilije i jaja i miješajte dok se dobro ne sjedini. Nježno i polako prelijte kremu preko tijesta pazeći da uđe u sve šupljine.
Pecite oko 40 minuta dok tijesto ne porumeni. Izvadite iz pećnice i pokapajte medom. Najbolje se uživa toplo. Poslužite duplo vrhnje ili sladoled.
POGLEDAJTE VIDEO: Bezbrižan odmor na pješčanoj plaži u sekundi postao scena iz filma katastrofe