Od 8. svibnja na Jarunu traju besplatni treninzi u sklopu projekta „Uz Pablo budi fit & that's it“, a održavaju se svaki radni dan u 18 sati i tako sve do 8. lipnja. I sve što vam treba za treninge je samo volja.
Marljiva ekipa danas ulazi u treći tjedan trening, a Mario Mlinarić je se osvrnuo na prethodna dva.
Koliko ljudi u prosjeku bude na treninzima i jesi se nadao takvom odazivu?
Tijekom sunčanih dana imamo preko 1000 ljudi, dok u kišnim danima dođe od 500-700 ljudi. Nisam očekivao ovako veliki odaziv, ali drago mi je da su ljudi prepoznali vrijednost naših treninga. Treninzi su prilagođeni svima. Postepeno doziramo opterećenje koje naravno kontroliramo.
Imaš i suradnike, ali svejedno: koliko je teško (ili lako) voditi tako masovne treninge?
Priznajem, ovo nije jednostavno. Imati preko 1000 ljudi na jednom treningu. Imamo muškarce i žene svih dobnih skupina. Treba takav trening dobro iskoordinirati ukoliko želiš postići rezultate i da svi budu zadovoljni.
Međutim, najvažnije od svega je raditi posao koji voliš i biti okružen pozitivnim i stručnim ljudima. To sudionici naših treninga znaju i osjećaju. Moji kolege, magistri kineziologije, ovdje se maksimalno trude pomoći svakom čovjeku. Stručni su i znaju svoj posao. Utoliko je i meni lakše. Zaista cijenim njihovu pomoć i pozitivan stav.
S kojim problemima ljudi najčešće dolaze, što najčešće pitaju?
Što jesti, kako trenirati i kako to sve uskladiti u svakodnevnu kolotečinu života. Kako doći do željenih rezultata čim prije.
Akcija „Uz Pablo budi fit & that's it“ postoji već nekoliko godina. Što je zapravo krajnji cilj te akcije?
Cilj je osvijestiti ljude i pokrenuti ih prema pozitivnim i zdravim životnim navikama.
Neki ljudi su u samo dva tjedna uspjeli izgubiti i po 7-8 kilograma. Kako?
Kako? Trenirajući! Usto se drže plana i programa prehrane koji im zadajemo. Svako tijelo reagira drugačije. U cijeloj ovoj priči zaista nije primaran gubitak kilograma. Prosjek je 3-10kg u deset treninga, no bitno je to da su ljudi okrenuli novu stranicu u životu te da su zadovoljni sami sa sobom.