Željka Klemenčić, Tomislav Špiček i Ivan Pažanin odlično se slažu kao kolege na setu RTL-ova kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' koji ističe veselje, obitelj, zajedništvo i božićni duh, ali i blagdanske delicije. A kako se bliži Božić, članovi žirija otkrili su kako obilježavaju taj dan i što se nalazi na njihovom stolu za blagdane.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/365ca086-929e-11eb-8565-0242ac120011/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
RTL
Željki je Badnjak draži od Božića
"Božić je kod nas jednostavan, okupimo se i podružimo. Ne pretjerujemo ni s hranom ni s poklonima jer to ne volim. Od djetinjstva mi je Badnjak draži od Božića - bor, lampice, pripreme, uzbuđenje. Za Badnjak obično moj muž kuha bakalar, ja završavam kolače i pripreme za Božić. Dođe mi brat sa ženom i djetetom, mužev brat živi u stanu ispod našeg, to je naša komuna. Sad kad su djeca tu, sve je još veselije", otkriva Željka Klemenčić te ističe kako će ovih blagdana proslava biti u najužem krugu obitelji.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/35f1c482-929e-11eb-bf8d-0242ac120012/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
RTL
Kod Špičeka svi jedva čekaju - rebarca
I chefu Tomislavu Špičeku je obitelj na prvom mjestu tih dana, a za kuhanje je glavna zadužena njegova majka.
"Božić za mene najviše znači obitelj, to je vrijeme kad se svi okupimo, a s obzirom na situaciju ove godine, opet ćemo ga proslaviti u krugu obitelji, ali sve kako bude dopuštala situacija i zdravlje u tom trenutku i nadam se da neće biti nikakvih problema. Na Badnjak imamo običaj kititi bor, taj dan je post, jedemo posnu hranu, navečer idemo na misu ponoćku i onda odlazimo doma dočekati Božić. Kad se s ponoćke vratimo kući onda jedemo rebarca iz paca, jer kako na Badnjak postimo i ne jedemo meso, onda jedemo kad se vratimo s mise. Rebarca nam tri tjedna prije toga stoje u pacu i onda ih jedemo s pire krumpirom i kiselim zeljem, to obično moja mama pripremi jer je ona glavna kuharica u te blagdanske dane. Na Božić obično jedemo dizane kolače, goveđu juhu i puricu s mlincima koja je uvijek kraljica božićnog ručka", kaže Špiček.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/38b6674a-929e-11eb-a568-0242ac12000f/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
RTL
Ivan preferira intimnu atmosferu
"U mom domu Božić je u intimnoj, obiteljskoj atmosferi i mislim da jednostavno mora biti takav. Kod nas je tako godinama. Na Badnjak se uvijek jede bakalar, juha od bakalara, bakalar na crveno, a tko ne voli bakalar, može se napraviti hobotnica. Navečer se rade fritule i kroštule, a za Božić obično neko pečenje", otkriva Ivan Pažanin koji jedva čeka pripremati tradicionalne blagdanske specijalitete, a za kraj ima jednu lijepu poruku za sve.
"Ovog Božića bih svima poželio samo zdravlja i sreće i da se sve ovo u čemu smo zapeli nekako riješi. I zato svima sretan Božić i sretna nova godina!"
Božićni specijal 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' pratite i u idućem tjednu od ponedjeljka u 20:45 sati na RTL-u!