S obzirom da su prošli tjedan bili najuspješniji, Moira i Zdravko prvi su birali što će kuhati s popisa recepata na ploči. Između sedam ponuđenih, odabrali su recept Ivana Pažanina za poširani zubatac u umaku od pjenušca. Arsen i Željan odlučili su se za recept Tomislava Špičeka, odnosno pljukance s ragouom od kunića i prženim pistacijama, poslužene uz prženu rikulu i grana padanao sir. I Martin i Kristijan 'pobjegli' su s mora na kontinent i izabrali Špičekov recept - Fiorentina zapečena sa špinatom i bufalo mozzarela sirom, poslužena uz prženi luk te chutney od jabuke i bijelog balsamica.
Natali i Hrvoje izabrali su recept Žakline Troskot, pa će večeras pripremati goveđi millefoglie sa taleggio sirom uz ragout od cikle te miso umak s paprom. Katarina i Ozana također su odabrale Žaklinin recept, odnosno štrudlu od grdobine i lososa s hollandaise umakom od limete uz mineralnu mrkvu i pire od cvjetače, dok je Anni i Sari ostao confit od pačjeg batka i zabatka uz kukuruzne, bijele žgance s lukom i špekom te proziran đus sa suhim marelicama.
Sanji i Moreni za oči su zapele Pažaninove prepelice u martel umaku na pačjoj masnoći uz okruglice punjene pancetom. Iako su bile uvjerene da će sve stići odraditi na vrijeme, da će im okruglice biti mekane i sočne, a meso ispečeno baš kako treba, kod kušanja ih je dočekao hladan tuš! Jedino što je žiri mogao komentirati su okruglice i umak jer su prepelice iznutra bile – sirove!
Koju će ocjenu dobiti Sanja i Morena za sirove prepelice? Hoće li se dogoditi promjena na vrhu tablice ukupnih bodova? Tko će natjerati žiri da zanijemi i uživa u jelu? Odgovore ćemo doznati već večeras, u novoj epizodi gastro showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u 21:10 na RTL-u.