Današnji izazov stvorit će omanju paniku na setu omiljenog kulinarskog showa. Kako bi im istrenirali maštu, u Sparu namjerno nema krumpira, jaja i luka. Čini se da je žiriju dosta jednih te istih priloga i pohanog mesa.
„Jaja, luk i krumpir su namirnice koje se koriste svakodnevno u kuhinji. No, treba ih potaknuti da razmišljaju u drugom smjeru. Na primjer, za domaću tjesteninu mogu koristiti prašak za pecivo umjesto jaja, a mogu pohati meso u tempuri umjesto klasičnog stila. Dakle, da se i od drugih namirnica napraviti prilog…“, kaže Tomislav Špiček, koji ovim potezom želi doznati znaju li natjecatelji improvizirati i koliko su kreativni jer se slične situacije lako mogu dogoditi u profesionalnim kuhinjama.
„Nadali smo se da ćemo uz finu, sočnu teletinu pripremiti i malo krumpira na svinjskoj masti. Odjednom – BUM! U dućanu nema većine namirnica koje nam trebaju! Što ćemo sad skuhati, kakav prilog napraviti?“, u šoku su ostali natjecatelji, koji su u dućanu ostali duže nego obično. Bili su primorani na licu mjestapromijeniti recept, pa čak i moliti druge kuhare amatere da im se smiluju i „posude“ koju namirnicu.
Kako izgleda borba za imunitet kada nemaš osnovnih sredstava za bitku? Hoće li dežurni kuhar Špiček uskočiti natjecateljima u pomoć? Smiješi li se još koja desetka na kuhači?