„Ocjene nikako ne odgovaraju komentarima. Ne znam što bismo Ante i ja trebali napraviti, koliko se još truditi da nam žiri da veće ocjene“, izjavila je Martina nakon kušanja. Žiri je bio zadovoljan njihovim zapečenim krumpirom s bakalarom i knedlama s marelicama, komentari su bili iznenađujuće dobri s obzirom da su Martina i Ante imali gotovu paštetu od bakalara, veliki komad krumpira, ali i jako ukusnu salatu s dresingom i domaće knedle baš kakve se rade u Dalmaciji. Taj „dobro odrađen zadatak“ dobio je dvije sedmice i jednu osmicu, što se Anti nikako nije svidjelo.
„Ja sam stvarno tužan i pomalo razočaran. Iskreno, gubim motivaciju i volju za kuhanjem… Moram to otvoreno priznati jer s ocjenama nisam zadovoljan od samoga početka. Nekako osjećam da smo sabotirani po tom pitanju. Evo, ovo današnje jelo je čisti primjer. Nisu našli niti jednu zamjerku, od salate do krumpira i knedli, a dobijemo takve ocjene! Ja sam tužan i razočaran i lagano gubim volju!“, olakšao je dušu Ante, kojem nikako nije jasno kako je Mateja Domitrović Sabo dala mršavu osmicu knedlama koje bi mogla sama slistiti bez problema.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/d30bb344-924f-11eb-9f22-0242ac12000f/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
I Josip i Miroslav očekivali su više od prosječnih 16 bodova za svoj „inovativni jelovnik“ na kojem su se našli svinjski bubrezi s noklicama od graha i svinjska rebrica s kupusom i jabukama. Njihova dva tanjura jesu bila ukusna, ali nisu proizvela vatromet u ustima članova žirija. Baš kao ni moderna jela Nikoline i Otta, koji su, pak, poslužili napola sirovu ribu.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/d2efcf30-924f-11eb-a984-0242ac12000f/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
„Ja ću vam pohvaliti sve ovo što imate na tanjurima. To je vizualno jako dobro, ali i ukusno i savršeno je odrađeno. Ali se moram držati svojih kriterija kada je u pitanju ova riba. Za moj pojam, prevelika je greška da komad ribe ostane sirov. Danas im nije sretan dan…“, objasnio je Ivan Pažanin zbog čega je Nikolini i Ottu dao tek četvorku, iako njihovi tanjuri zaslužuju čistu devetku.
Jesu li se ohladile emocije i smirile tenzije ili će novi zadatak ponovno podići nervozu natjecatelja? Doznat ćemo već sutra, kada u 21:05 na RTL-u kreće nova epizoda kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“.