Najstroži član žirija Masterchef otkrio što traži od kandidata

Treća sezona popularnog kulinarskog showa uskoro otvara vrata zaljubljenicima kuhanja, MasterChef kuhinja do sad nikad nije bila zagrijanija, a žiri spremniji.

16.2.2015.
13:51
VOYO logo

Borbu kuhačama u kojoj će kandidatima jedini cilj biti pokazati da su najbolji te osmisliti jela koja bude emocije, ocjenjivat će već dobro uigrani trio – Radovan Marčić, Dino Galvagno i Andrej Barbieri.

Igor Mešin koji se i sam našao u MasterChef pregači, u novoj sezoni vraća se svojoj voditeljskoj ulozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1.700 prijavljenih ove sezone, samo njih 50 dobit će priliku pokazati pred žirijem MasterChefa svoju energičnost, kreativnost, osobnost, i kuharske vještine te uskočiti u utrku za titulu novog hrvatskog MasterChefa.

Poznati redatelj i maritimni pisac, Radovan Marčić, najdugovječniji je član žirija. Osim što piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove, već sedamnaest godina Marčić je urednik i jedan je od pokretača u nautičkom magazinu 'More'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Često je i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju te kao kreator jelovnika. Kako i sam kaže, svega je vidio, i svega okusio, no svaki novi 'p'jat' servira mu novu avanturu. Radovan od kuhara ima velika očekivanja.

'Tražim osobnost, tražim neku žicu umjetnosti, stvarno mislim da je kuhanje umjetnost'.

Dino Galvagno, poznati je hrvatski chef kojeg je televizijska publika upoznala u drugoj sezoni MasterChefa. Školovao se u Njemačkoj gdje je radio u brojnim renomiranim restoranima, a potom i u visokoj gastronomiji u Toskani. Odlike Dinove kuhinje su jednostavnost, priprema svježih i što raznovrsnijih namirnica na suvremeni način te hrana koja izaziva emocije. Njeguje tradicionalnu, osuvremenjenu hrvatsku, lokalnu priču.

Sa svojim stručnim savjetima s nestrpljenjem iščekuje nove kandidate, a kakav će biti u trećoj sezoni MasterChefa Dino poručuje: 'U principu, bit ću jednako kritičan kao što sam bio i do sada. Mislim da je to potrebno jer većina kandidata želi nešto postići u toj profesiji, u kuharstvu ili gastronomiji. Tražim sve, cijeli set sposobnosti koje su potrebne za jednog dobrog kuhara. Znači i preciznost i tehničke mogućnosti, i kreativnost i inovativnost.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodio je niz restorana diljem svijeta: na Siciliji, Sardiniji, Kreti, u Španjolskoj, a od prošle godine vrsni kuhar Andrej Barbieri pridružio se Radovanu i Dinu u celebrity inačici MasterChefa.

'Najvažnija stvar pri kuhanju je odnos s hranom. Mora se uspostaviti taj odnos u kojem osoba koja s njom manipulira ili priprema neko jelo uspije izvući srž te namirnice', opisuje Andrej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedne sezone smo ga gledali kao voditelja, a druge pak iza štednjaka. Nakon što se iskazao u Celebrity MasterChefu te svojim jelima zadivio nepca stručnog žirija, u trećoj sezoni, Igor Mešin ponovno preuzima voditeljsku palicu. Igor kuharima amaterima, natjecateljima nove sezone MasterChefa poručuje'Samo treba biti kreativan i svoj!'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo