Prvog dana finalnog tjedna gosti restorana imali su zadaću odlučiti koji im se od tri jelovnika najviše sviđao. Dragan i Verica su riskirali te za predjelo ponuditi bruschette s poširanim jajima i holandez umakom, Fiorentina odrezak s na poseban način obrađenim krumpirom kao prilogom te kolačem od mrkve. Iako su imali odličnu ideju za predjelo, par poširanih jaja su se zbog Draganove nervoze 'raspala' tik pred serviranje. No, to bračne partnere nije omelo da nastave nizati ostale sljedove jela koji su dobili solidne ocjene kod žirija, sveukupno 20, piše RTL.
Doris i Luka oduševili su hrabrim predjelom s jakobovim kapicama s crnim tartufima te T-bone odreskom za glavno jelo. Međutim, sve je palo u vodu kada su žiriju ponudili cheesecake s previše 'šlagastom' kremom nad kojom dominiraju kupovni keksi.
"Glavna zamjerka mi je zapravo desert zbog toga što koristite gotovi keks koji je okusom dosta jak, pa je u konačnici i odredio vaš kolač", objasnila je Željka svoje razloge kod dodjeljivanja ocjena, kojih je ukupno bilo također 20.
Prema mišljenju žirija najbolji jelovnik napravile su Filipa i Petra, koje su od žirija dobile najveći zbroj bodova (ukupno 23). Očito da je njihovo mišljenje bilo ispravno jer su i gosti smatrali da su sestrične imale najuspješniji jelovnik, te im dali još 5 dodatnih bodova. Čini se da su žablji kraci umočeni u, doduše, gotovu tempuru s umakom od kikirikija, ramstek s čudom od kreme od vanilije koja ima 'škrobasti okus, a miriši na sladoled' te kolač od badema, čokolade i cikle bili pun pogodak!
Zasad sestrične iz Slavonije vode na ljestvici ukupnog poretka parova. No, večeras je novi dan i nova doza kuhanja za žiri i goste. Hoće li natjecatelji ponoviti (ne)uspjeh? Tko će koga prestići na tablici?