zaljubljenik u tradicionalna bosanska jela /

Vehid iz 'Hell's Kitchena' živi kuhinju, a ima i svoj brend noževa: 'Vodio sam tim s više od 30 ljudi'

Image
Foto: RTL

Vehid Šaldić iz 'Hell's Kitchen' ističe kako je natjecateljskog duha te smatra da poprilično dobro kuha s obzirom na svoje godine

27.1.2024.
9:12
RTL
VOYO logo

Već u srijedu od 21.15 sati na RTL-u je na rasporedu 'Hell's Kitchen Hrvatska', novi uzbudljivi show koji ćete moći gledati dan ranije na streaming platformi Voyo i koji će gledateljima pokazati kako funkcionira prava kuhinja. Natjecatelji, redom gastro profesionalci, pokušat će biti što bolji u raznim izazovima koje je za njih pripremio chef Tom Gretić.

Jedan od onih koji izazove obožava je i 24- godišnji natjecatelj Vehid Šaldić. Dolazi iz Gradačca pokraj Tuzle, no karijeru je počeo graditi u Hrvatskoj. Od samih početaka u jednom pulskom hotelu, gdje je radio kao pomoćni kuhar, preko pozicije sous chefa i šefa kuhinje u hotelima na obali, pa sve do angažmana privatnog kuhara i consultinga, ovaj mladić ističe kako uvijek u životu traži napredak i poziciju više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Iza njega je već i pozicija korporativnog chefa, a on objašnjava: ''Vodio sam tim s više od 30 ljudi u više kuhinja, to me ispunjavalo''.

U svom poslu najviše voli zadovoljstvo i sreću gostiju, opuštenu atmosferu na radnom mjestu, uživanje u radu te okruženost ljudima koji dijele istu ljubav prema kuhanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sebe kaže da je pozitivan i uvijek nasmijan. Kod kolega najviše cijeni odgovornost, odanost i smirenost, a iz takta ga može izbaciti ulizivanje, bahatost i izbjegavanje posla.

Image
'IMAM MOMENTE' /

Na setu 'Hell's Kitchen glavni začin je drama! Tomislav Gretić: 'Posao kuhara je rudarski, pogotovo ako je šef polumanijak'

Image
'IMAM MOMENTE' /

Na setu 'Hell's Kitchen glavni začin je drama! Tomislav Gretić: 'Posao kuhara je rudarski, pogotovo ako je šef polumanijak'

Natjecateljski duh

Vehid ističe kako je natjecateljskog duha te smatra da poprilično dobro kuha s obzirom na svoje godine jer se trudi svakodnevno učiti i napredovati kroz brojne edukacije i čitanje stručne literature.

Kulinarska nadmetanja nisu mu strana, već je bio na brojnim domaćim i međunarodnim kulinarskim natjecanjima, a jedan od najvećih uspjeha je onaj na 'Biseru mora', najvećem kulinarskom natjecanju u ovom dijelu Mediterana i Europe, koji okuplja vrhunske stručnjake iz cijelog svijeta.

Prije dvije godine Vehid je odnio titiulu juniorskog prvaka, a natjecao se u čak 12 kategorija! Da njegovoj ambiciji nema kraja, svjedoči i vlastiti brend profesionalnih kuhinjskih noževa koji je pokrenuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Vehid je veliki zaljubljenik u tradicionalna bosanska jela jer ga vraćaju u djetinjstvo, ali voli pripremati i tjestenine, sirovu ribu, spajati nespojivo. Jako voli i modernu i molekularnu kuhinju.

Što se motivacije za prijavu u show tiče, Vehid kaže da je već nekoliko puta pokušao upasti na internacionalne inačice showa 'Hell's Kitchen' pa je konačno stiglo vrijeme da pokaže sve što može i zna. Za pet godina volio bi raditi kao chef u objektu u kojem će moći pokazati svoje znanje i kreativnost, a nada se i Michelinovoj zvjezdici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će se snaći pod vodstvom chefa Gretića u izazovima i zadacima 'Hell's Kitchena', gledatelji će doznati već u srijedu od 21.15 sati na RTL-u, a dan ranije epizoda će biti dostupna i na platformi Voyo!

POGLEDAJTE VIDEO: Još svega par dana do početka prikazivanja dosad neviđenog formata na našim prostorima! Kreće Hell's Kitchen:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo