arti-201104270476006Kad je žiri Masterchefa u epizodi prikazanoj u srijedu jelo Vesne Matulić, u kojem su glavni sastojak bili tartufi, ocijenio kao jedno od najlošijih, 36-godišnja Bračanka koja živi u Zagrebu naslućivala je da bi upravo ona mogla ovog petka napustiti kulinarski show.
Crne slutnje još su bile jače kad je shvatila da zbog alergije na pelud, praćene prehladom, neće biti sposobna prepoznati začine i odlukom žirija Vesna se jučer oprostila od natjecanja.
'Nema gorčine jer ne mislim da je nepravedno to što sam ispala bez obzira na to što sam bila prehlađena i nisam mogla raspoznati mirise začina. Izazov je bio tako postavljen i morala sam se snaći kako sam znala i umjela. Tako je bilo suđeno', kaže televizijska šminkerica zadovoljna što je iz showa izašla puna novih kulinarskih znanja i recepata.
'Čim sam se vratila kući, napravila sam tjesteninu s orasima, kruškom i gorgonzolom i ispala je odlično', pohvalila se Vesna. Žali jedino što u Masterchefu nije ostala dovoljno dugo da pokaže ono u čemu je najbolja – pripremanju morskih plodova.
'Samo smo jednom pripremali smrznute lignje, ali ja njih ne priznajem kao namirnicu jer pripremam samo svježu ribu – odlučna je vizažistica.
'Šminkanje i kuhanje slične su vještine. Zahtijevaju kreativnost, maštu i sposobnost da iz ponuđenog materijala izvučeš maksimum', ističe Vesna, koja s lentom prvog hrvatskog masterchefa najlakše može zamisliti Šimu Sušića, Bojana Končara i Ljubu Matulina. 'Osim što odlično kuhaju, sviđa mi se i njihov životni stil i karakteri ', zaključila je.
Vezani članci:
arti-201104270476006 arti-201104260124006 arti-201104200244006