vrijedni djelatnici 'čistoće' /

Znaju kako im zahvaliti: Za 70 zadarskih čistača pripremili posebnu gozbu

Zadrani znaju kako se zahvaliti svojim sugrađanima na trudu i radu. Kalelarga blista zahvaljujući njima, a zbog predanosti poslu za njih danas posebna gozba! Sedamdeset zadarskih čistača okupila je poznata zadarska ugostiteljska obitelj, a oni su njima zahvalili na svoj način.

5.10.2014.
19:43
VOYO logo

Zdravica, druženje s kolegama i pjesma za dobru zabavu.

Nakon napornog rada našli su i oni vremena za predah. Obitelj poznatog zadarskog ugostitelja odlučila je počastiti 70 zadarskih čistača ulica iz gradske "Čistoće".

"Nije lako po kiši onu metlu i karijolu vući. Zeru manje od 500 kila kad se napuni", kaže čistač Ljubomir Jokin.

"Drago mi je nas se gospodin Pavin sjetio. Ne bih ulazio u to zašto nije firma ili sindikat, ali dobro da netko je", kaže čistač Žarko Jusup.

U Erikovom restoranu strani turisti često hvale čistoću grada.

"Ovaj put mi je zbilja bio gušt počastiti njih jer su oni ambasadori grada Zadra. Grad je čist k'o suza. I ambasadori su hrvatskog turizma", kaže ugostitelj Erik Pavin.  

Na stol su stizali riblji specijaliteti kuće

"Za predjelo su gavuni frigani, imamo inćune i salatu od sipe. Nakon toga imamo školjke na buzaru i lešo, a iza toga glavno jelo ribu na gradele, lignje u fornu sa kumpirima i brudet sa palentom. Za desert imaju štrudlu od jabuke, imaju tortu od čokolade i tiramisu", kaže kuhar Frane Grdović.

Vrijedni djelatnici Čistoće u goste nisu došli praznih ruku. A uz ostale poklone, nezaobilazna je bila i prava, "profi" metla od vrbova pruća.

"Ja mislim da bi tribalo biti i više ovako ljudi da prepoznaju rad i da cijene rad maloga čovjeka", kaže čistač Vladimir Bratović.

A svi su se složili i da lijepo druženje gradskih čistača mora postati tradicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike