Zdravica, druženje s kolegama i pjesma za dobru zabavu.
Nakon napornog rada našli su i oni vremena za predah. Obitelj
poznatog zadarskog ugostitelja odlučila je počastiti 70 zadarskih
čistača ulica iz gradske "Čistoće".
"Nije lako po kiši onu metlu i karijolu vući. Zeru manje od 500
kila kad se napuni", kaže čistač Ljubomir
Jokin.
"Drago mi je nas se gospodin Pavin sjetio. Ne bih ulazio u to
zašto nije firma ili sindikat, ali dobro da netko je", kaže
čistač Žarko Jusup.
U Erikovom restoranu strani turisti često hvale čistoću
grada.
"Ovaj put mi je zbilja bio gušt počastiti njih jer su oni
ambasadori grada Zadra. Grad je čist k'o suza. I ambasadori su
hrvatskog turizma", kaže ugostitelj Erik Pavin.
Na stol su stizali riblji specijaliteti kuće
"Za predjelo su gavuni frigani, imamo inćune i salatu od sipe.
Nakon toga imamo školjke na buzaru i lešo, a iza toga glavno jelo
ribu na gradele, lignje u fornu sa kumpirima i brudet sa
palentom. Za desert imaju štrudlu od jabuke, imaju tortu od
čokolade i tiramisu", kaže kuhar Frane
Grdović.
Vrijedni djelatnici Čistoće u goste nisu došli praznih ruku. A uz
ostale poklone, nezaobilazna je bila i prava, "profi" metla od
vrbova pruća.
"Ja mislim da bi tribalo biti i više ovako ljudi da prepoznaju
rad i da cijene rad maloga čovjeka", kaže čistač Vladimir
Bratović.
A svi su se složili i da lijepo druženje gradskih čistača mora
postati tradicija.
Zadrani znaju kako se zahvaliti svojim sugrađanima na trudu i radu. Kalelarga blista zahvaljujući njima, a zbog predanosti poslu za njih danas posebna gozba! Sedamdeset zadarskih čistača okupila je poznata zadarska ugostiteljska obitelj, a oni su njima zahvalili na svoj način.