Zagrebački studenti proizvode svoje pivo!

Da studenti vole pivo i nije neka novost, no da ga proizvode, e to je već druga priča. Naime, studenti Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu održali su 2.

28.10.2011.
13:13
VOYO logo

Novo pivo, obogaćeno prirodnim sokom od višnje, proizveli su studenti pod budnim okom profesora Božidara Šanteka, a u mini pivovari PBF-a samo rijetki mogu kušati ovo jedinstveno 'fakultetsko' pivo.

Profesor Šantek spremno je pokazao laboratorij, mjesto gdje za mnoge studente čarolija tek počinje. Usput je opisivao postupak proizvodnje. Vrenje, kuhanje, priprema slada, hmelj i pivski kvasac samo su dio procesa nakon kojeg nastaje potpuno prirodan i zdrav napitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvode samo po 50 litara piva

Pivo koje proizvode nije filtrirano, s koncentratom je maraske te udjelom alkohola od sedam posto.

''Proizvodimo svijetlo, tamno, pivo s voćnim okusima... Pivo se proizvodi u količini od 50 litara samo za potrebe studenata'', rekao je Šantek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u mini pivovari uvijek je veselo. U bijelim kutama vrzmaju se i studenti i asistenti, gledaju mjerače i prate vrenje kako bi jednoga dana postali uspješni pivari. Svojim predstavljanjem u javnosti žele razbiti predrasude i otkriti tajne o pivu, piću koje mnogi vole, a o kojem se još uvijek malo zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo