Od četvrtka posao volontera u potpunosti preuzima tvrtka Pleter, koju vodi general Marijan Mareković. Oni su danas objavili natječaj za zapošljavanje još troje ljudi na potresom pogođenim područjima, a društvenim mrežama šire se kritike na račun njihovih obroka. Za pripremu svakog jela će iz državnog proračuna biti izdvojeno između 20 i 30 kuna, ovisno o korištenim namirnicama. Ovo je njihovo pohano meso s tjesteninom. Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
VOLONTERI ODLAZE, PLETER OSTAJE: Državni ručak u usporedbi s onim privatnih kuhara. Procijenite sami...
Grah koji su pripremili volonteri ugostitelji posljednjeg dana svog boravka na Baniji. Stigli su ondje nekoliko sati nakon potresa i stavili sve svoje resurse na raspolaganje, ne pitajući za cijenu i naknade troškova, iako su im ugostiteljski objekti odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite zbog koronavirusa zatvoreni od kraja studenoga, zbog čega trpe velike gubitke. Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Državna tvrtka Pleter u ponedjeljak je preuzela posao pripreme i podjele toplih obroka za stanovništvo, volontere i djelatnike hitnih službi i vojske na potresom razorenoj Baniji. Ugostitelji koji su više od dva tjedna kuhali hranu dobivenu iz donacija uskoro će se povući. Stoga je fotoreporter Pixsella odlučio uzeti topli obrok i usporediti ih. Lijevo je grah kojeg su skuhali volonteri, a desno je tjestenina i pohano meso iz Pletera. Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Iako je ova usporedba hrane samo vizualna, svi oni koji nesebično daju svoje vrijeme i trud kako bi pomogli ugroženom stanovništvu, mogu steći svoj dojam o obje kuhinje, jedino ako probaju današnju ponudu, jer od sutra sve prelazi u ruke Pletera. Foto: Željko Lukunić/PIXSELL