Naših novih četrnaestero kandidata je nabrusilo noževe, prisjetilo se omiljenih recepata i odabralo tajne sastojke i trikove kojima će osvojiti naklonost žirija i publike, a na vama je da odaberete favorita i pratite ga u neponovljivoj kulinarskoj pustolovini, od ponedjeljka, 16. veljače u 21 sat!
Kandidati će kroz deset regija među kojima su i Istra, Dalmacija, sjeverna Hrvatska, Slavonija i Zagreb, morati pokazati umijeće kuhanja pod pritiskom! Ove sezone nema popuštanja, žiri je stroži, a kandidati neće unaprijed znati što će kuhati, nego će se na licu mjesta morati snaći s dnevnim zadacima i receptima. U ovoj sezoni kandidati također neće spravljati samo tradicionalnu hrvatsku hranu, nego i moderne verzije tradicionalnih recepata.
Kako se niti u jednom trenu ne bi opustili, žiri je za njih
pripremio i iznenadne dnevne izazove, a ocjenjivat će ih javno,
ocjenama od jedan do deset. Najgore ocjenjeni iz prethodnog dana
sljedeći će dan imati pravo pozvati Tomislava
Gretića ili Tomislava Špićeka na
jednominutno savjetovanje. Jednako kao i okus, bitna je i
prezentacija jela, pa će se od sedmog tjedna ocjenjivati posebno
kreativnost, a posebno tehnika. Zvuči strogo i zahtjevno? I nije
kada se uzme u obzir bogata nagrada od 100 tisuća kuna i titula
najboljeg amaterskog kuhara.
Četrnaestero hrabrih i odvažnih koji će se u drugoj sezoni boriti za titulu najboljeg kuhara amatera dolaze iz različitih dijelova Lijepe Naše. Najmlađa natjecateljica ima tek dvadeset godina, a u kuhinji se snalazi k`o velika, a najstarija natjecateljica je šezdesetogodišnja umirovljenica koja se, iako je u mirovini, ne namjerava smiriti. Različitih su zanimanja i životnih stilova, ali ih sve veže jedno, ono bitno – ljubav prema kuhanju i hrani.