OBJAVIO CJENIKE /

Splitski političar ostao zatečen cijenama u restoranu: 'S 19 eura skočilo na 35'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, Ilustracija

Po cjenicima se vidi da je porcija ćevapa s devet eura došla na 13 eura, da su ćevapi u umaku poskupjeli s 10 na 15 eura, a za mesnu platu za dvije osobe umjesto 19 eura sada treba izdvojiti 35

15.4.2025.
9:48
Goran Kovacic/PIXSELL, Ilustracija
VOYO logo

Agronom, znanstvenik i predsjednik stranke Direkt Branimir Urlić ostao je toliko zatečen poskupljenjima u jednom restoranu nadomak Splita da je javno objavio razlike u cjenicima u samo pola godine. Prema toj usporedbi, ispada da je isto jelo poskupjelo s 19 na čak 35 eura.

"Koliko je ovo inflacija?", započeo je objavu, uz koju je priložio fotografije na kojima su vidljive aktualne cijene u restoranu, kao i cijene koje su vrijedile prije šest i prije tri mjeseca.

"Prije neki dan bio u šetnji oko Splita i kažem ekipi, ajmo nešto pojesti da ne čekamo kasni ručak doma. Pogledam na mapi što radi i nađem neki restoran koji radi i pogledam jelovnik za vidjeti što nude.

Slika jelovnika starog 6 mjeseci kaže, mesna plata 19 eura, a vidim odmah i sliku staru 3 mjeseca i tamo isto jelo 23 eura. Aj dobro, nije to skupo. Dođemo u restoran, sjednemo, uzmemo jelovnik i sad cijena 35 eura za isto jelo. I ostala jela su imala sličan trend", napisao je na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bit će veselo ako nastave ovako'

Po cjenicima se vidi da je porcija ćevapa s devet eura došla na 13 eura, da su ćevapi u umaku poskupjeli s 10 na 15 eura, dok za mesnu platu za dvije osobe umjesto 19 eura sada treba izdvojiti 35.

Poskupljenje nije zaobišlo ni pljeskavicu koju ćete sada platiti šest eura više, isto kao i burger.

"Bit će veselo lito ako nastave u ovom ritmu", zaključio je u objavi.

Hrvati su navikli na poskupljenja koja svakodnevno osjete u trgovinama, na tržnicama, na računima, cijenama odjeće, obuće i drugih svakodnevnih potrepština.

Isto je i s kavom, ali i hranom u restoranima koji su mnogim građanima postali luksuz koji si priušte tek za neke posebne prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U anketi vas pitamo: Je li tako i kod vas? Koliko česte jedete u restoranima i jesu li visoke cijene hrane razlog zašto ih ne posjećujete češće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Znate li odakle luk dolazi na vaš blagdanski stol?

aia
NOVA SERIJA!
VOYO logo
Još iz rubrike