SLADOLED JE POSTAO LUKSUZ, EVO PREGLEDA CIJENA: /

U Zagrebu poskupio za 3 kune, u Dubrovniku za 7?!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Svake godine raste cijena sladoleda

10.6.2018.
20:55
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Cijena sladoleda u nekim je hrvatskim gradovima danas i trostruko viša nego što je bila prije desetak godina. Prodavači tvrde kako su uz cijenu podigli i kvalitetu, ali i da su poskupjele i sirovine. U odnosu na 2014. u Zagrebu je poskupio za tri kune, u Splitu za dvije, Poreču za četiri, a u Dubrovniku za čak sedam kuna.

"Skupo je. Sladoled treba ostati na pristojnoj cijeni, sedam do osam kuna", smatra Lidija iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od nje, turistkinja iz Sjedinjenih Država smatra da baš i nije tako. "Sladoled nije skup. Mislim da vrijedi, jako je ukusan", kaže Rose.

Ankica Šamija je slastičarka čije su delicije nadaleko poznate pa joj i stranci dolaze po preporuci. Proizvodnja sladoleda, kaže, zahtijeva aparaturu gotovo jednaku onoj u tvornici automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije se baza kuha u pasterizatoru, pa onda ide na hlađenje pa se onda izrađuje sladoled u stroju, onda se to šokira i onda ga mi stavljamo u prodaju", opisala je za RTL.

Sve diktira cijena sirovine

Cijena njene kugle je od osam do deset kuna, a sve, kaže ona, diktira cijena sirovina.

"Od samog voća, od mlijeka, od svega ostalog. Plus tu su veliki izdaci vode i struje i svega... Plus mi koristimo puno sladoled, znači radi se od svježeg voća, kekse i biskite sami pečemo...", dodaje.

Za takav sladoled, slažu se mušterije, nije teško izdvojiti kunu više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo