Nakon što je ravnateljica osnovne škole u Zagrebu pregledala snimke kamera, kuharu je odmah dala izvanredan otkaz, a sve je na kraju potvrdio i sud koji je odbio kuharov zahtjev da ga se vrati na posao, prenosi Danica. Što je točno napravilo, možda je najbolje ostaviti sudskom opisu.
Pokupio hranu s poda i samo je presložio
Kuharu je u 9,32 sati tijekom dostave hrane u drugi razred, na školskom hodniku na pod ispao pladanj s hranom i napitkom, odnosno s mliječnim obrokom namijenjenim učenicima 2.a razreda, nakon čega je pokupio hranu i posuđe s poda, te isto odnio u školsku kuhinju. Hranu koja mu je pala na pod posložio je na isti pladanj umjesto da je predmetnu hranu bacio u otpad;
Jednu od posuda koja mu je pala na pod nije oprao, već je u istu stavio hranu i posložio hranu na pladanj namijenjen posluživanju djeci; Šalice koje su bile na podu nije oprao sredstvom za pranje, već ih je samo isprao i složio na sušilo; Tijekom gore opisanih radnji, kuhar je maknuo zaštitnu masku s lica, dirao je rukama lice i nastavio obavljati poslove u kuhinji bez pranja ruku;
Pokupio hranu prstom, stavljao ga u usta, a onda nastavio s pripremom obroka
U 9,57 sati uzeo je kuhinjski papir i pobrisao prolivenu tvar s poda, nakon čega je rukom izgužvao kuhinjski papir i isti stavio na radnu plohu na kojoj je pripremao hranu; U 10,00 sati prstom svoje desne ruke pobrao je hranu s radne plohe i stavljao prst u usta, nakon koje radnje kuhar nije oprao ruke, već je nastavio s pripremom hrane na radnoj plohi; U 10,12 sati kuharica D. je iznijela pladanj na kojem je bila hrana koja je prethodno na gore opisani način kuharu pala na pod, te je poslužila učenicima četvrtog razreda, a što kuhar nije pokušao spriječiti znajući da se radi o zdravstveno neispravnoj hrani;
'To se ne radi ni doma, a kamoli kuhari'
Tijekom gore opisanih radnji, kuhar je maknuo zaštitnu masku s lica i nastavio obavljati poslove po kuhinji neposredno ugrožavajući kuharicu D.”, stoji u opisu. Sud je zaključio kako je kuhar “postupao protivno svim higijenskim i zdravstvenim standardima, a zasigurno i higijenskim zahtjevima kuharske struke, pa i onima koji su uobičajeni u redovnom kućanstvu prilikom pripremanja i serviranja hrane”.
Kako doznaje Danica, u pitanju kriške namazanog kruha koje su mu s dva pladnja pale na pod, a on ih je samo presložio.