PIK /

hrenovke

Proteini su dobili naziv od grčke riječi 'proteo' što znači prvi.

30.11.2010.
12:34
VOYO logo

Budući da je naše tijelo podvrgnuto neprekidnoj borbi za život, potrebna nam je stalna opskrba organizma proteinima kako bismo u svakom trenutku mogli izgraditi nove i popraviti stare, oštećene strukture. Kada je rast i razvoj gotov, organizam treba svakodnevno onoliko proteina koliko ih i izgubi, prema tome ravnoteža mora biti zadovoljena.

Dnevno je potrebno u organizam unijeti oko 0.8-1,0 g proteina po kg tjelesne mase. To ovisi o tome u kojem smo životnom razdoblju i koliko je obilna naša tjelesna i umna aktivnost. Osobe u intenzivnom rastu i razvoju trebaju nešto više od 1,0 g proteina/kg tjelesne mase, dok oni koji intenzivno žive, podvrgnuti tjelesnim i umnim naporima trebaju 1,2 g proteina/ kg tjelesne mase.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.pik-vrbovec.hr/loader.html#/proizvodi/mesne-preradjevine/hrenovke/ izvrstan su izvor proteina. Udio proteina u njihovoj ukupnoj energetskoj vrijednosti iznosi od 16 do 17%. Proteini sadržani u PIK hrenovkama potječu u potpunosti od kvalitetnog svinjskog i goveđeg mesa i predstavljaju kompletnu namirnicu u kojoj su sadržane sve esencijalne aminokiseline koje ne možemo stvoriti u našem organizmu već ih moramo unijeti hranom uglavnom životinjskog porijekla. Uz aminokiseline, u mesu od kojeg se PIK hrenovke pripremaju, nalazimo velike količine minerala željeza i cinka, neophodnih za stvaranje crvenih i bijelih krvnih zrnaca te vitamina B skupine koji su pravi 'čuvari' našeg tjelesnog i umnog zdravlja.

http://www.pik-vrbovec.hr/loader.html#/proizvodi/mesne-preradjevine/hrenovke/ u prirodnom crijevu pogodne su za kratko prženje u plitkoj tavi uz dodatak maslinova ulja, lovora, papra u zrnu i bijelog vina. Tako pripremljene predstavljaju ukusan i fin obrok koji možete poslužiti uz kiseli kupus ili kiselu repu. Vrlo dobar i kvalitetan obrok predstavljaju http://www.pik-vrbovec.hr/loader.html#/proizvodi/mesne-preradjevine/hrenovke/ u prirodnom crijevu kratko kuhane u kipućoj vodi uz grah salatu i naribani svježi kupus. Takav je obrok pogodan za prehranu dijabetičara jer pomaže u regulaciji lučenja inzulina i ne dovodi do naglih porasta glukoze u krvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za one koji teže originalnosti u pripremi, dovoljno je da male, narezane komadiće http://www.pik-vrbovec.hr/loader.html#/proizvodi/mesne-preradjevine/hrenovke/ u prirodnom crijevu stave na drveni štapić uz komadiće ananasa, kivija ili papaje. Takve ražnjiće dovoljno je termički obraditi 5 minuta sa svake strane na vrućoj grill tavi i ukusan obrok koji se obično servira uz zelenu salatu je spreman. Ova egzotična kombinacija pogodna je za proslavu pojedinih obljetnica i rođendana, ali i za svakodnevne ukusne obroke.

PIK hrenovke bez ovitka sadrže oko 11g proteina/100 g i oko 15% njihove energetske vrijednosti potječe iz proteinskih izvora. Iz tog razloga predstavljaju namirnicu s idealnim omjerom proteina. Ove ukusne, lagano začinjene hrenovke, mekane su, lako probavljive i pogodne za sve uzraste. Mogu se jednostavno prirediti kuhanjem do četiri minute u toploj vodi. Nadalje, želite li uveseliti svoje ukućane ili goste stavite ih u pecivo kao popularan hot-dog ili pak zamotajte u lisnato tijesto i ispecite u pećnici tijekom 15—20 minuta na 160C. Uz to, ove http://www.pik-vrbovec.hr/loader.html#/proizvodi/mesne-preradjevine/hrenovke/ idealan su proteinski dodatak brojnim varivima. Razna variva i jušna jela, postaju kompletan obrok ako uz kuhano povrće sadrže i ovaj izvor bjelančevina - ukusne i nutritivno vrijedne PIK hrenovke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo