Mlada slavonska obitelj, svoje obrazovanje pretvorila je u slatki obrt i nadaju se još slađoj budućnosti.
Sreća je, kada imaš loš dan i odjednom ugledaš muffine, kiflice, kolače. To je moto i obitelji Satler i zahvalni su na tome.
Iako su završili fakultete za prehrambenog inžinjera i magistricu nutricionizma. Svoju su, spomenutu sreću, našlli u pekarskim proizvodima i kolačima koje sami stvaraju.
Zasukali su rukave i ruke umetnuli i brašno, ali prije toga i u kreč, jer su trošni prostor za obrt pretvorili u "Kuću peciva" i to vlastitim rukama.
"To je bio frizerski salon od kojeg je Sabine baka zaradila mirovinu. Taj salon je bio u najmu, poslije se nije ulagalo već dosta vremena i taj lokal smo uređivali od početka sedmog mjeseca pa do sada. Haha", kazao nam je Tomislav Satler, Kuća peciva.
Tomislav je dao otkaz na poslu, a Sabina umjesto na autobus za Njemačku odlučila se okušati proizvoditi slastice, po tradicionalnoj bakinoj recepturi, ali na zdravi način.
"Moja tajna je da su svi domaći, kvalitetni sastojci, bez aditiva, bez štetnih sastojaka, znači sve je ručno rađeno", priča Sabina Satler.
"Prednost je to što radiš za sebe, znači od ujutro do navečer radiš za sebe. Sam ste svoj gazda", dodaje Tomislav.
Trud obitelji Satler je višestruko koristan. U osječkom naselju Jug II već su hit jer prepoznala se njihova uloga za lokalnu zajednicu, a dobar glas daleko se čuje, pa su narudžbe i gosti počeli dolaziti i iz okolnih mjesta.
Osim što su sami našli posao za sebe, trebati zaposliti još ljudi, jer u "Kući peciva", svatko će naći ponešto za sebe.
Tajni recept za kolače pravi kuhari ne odaju, ali recept za skladan život i uspjeh u poslu, ali i ostanak u Hrvatskoj, možda zna, mladi poduzetni bračni par.