stanovnici uživaju /

Na dubrovačkim Lazaretima otvorena gurmanska talijanska spiza bogata brojnim specijalitetima

Razni sirevi kao zaštitni znak Italije, mesne delicije poput divovske mortadele i sušenog vepra, poznate masline sa Sicilije - u svemu tome uživaju Dubrovčani na pravoj talijanskoj tržnici koja je stigla u Lazarete

29.8.2015.
19:03
VOYO logo

Iz dubrovačkih Lazareta šire se mirisi Toscane, Umbrije, Sicilije i ostalih talijanskih pokrajina.

Prva prava talijanska gurmanska tržnica stigla je na dubrovačke Lazarete.

Rajčice sušene na suncu prelivene maslinovim uljem, a predjelo - mješane sicilijanske masline, uz artičoke spravljene na rimski način, sve domaće sa Sicilije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, na tržnici se mogu naći toskanski pršut i kobasica od veprovine. Kraljica štanda ipak je ona legendarna koja stiže iz Bologne.

"Veronis mortadela je mortadela recepture stare sto godina i rade je u komadu od 120 do 350 kila", objasnila je Nicole iz Siene. 

Ne bi dojam bio potpun bez sira - jednog od zaštitnih znakova Italije. Spremaju ga na 100 načina, nekad u vinu, nekad u pivu, a u neke od njih stavlja se i ocat 'Arceto Balsamico'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o ovim specijalitetima i novootvorenoj tržnici - provjerite u videoprilogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo