Natjecanje je koncipirano u osam disciplina podijeljenih u dvije vrste. Prvih pet su ugostiteljske – pripremanje menija, posluživanje menija, pripremanje hladnog slanog odnosno slatkog eksponata i pripremanje barskih mješavina – kratke koktele čije su recepture prisutne na kartama diljem svijeta, a drugi dio su ‘long drink’ kokteli koje učenik zajedno s mentorom osmišljava sam za tu prigodu. Iduće tri discipline su poslovanje recepcije, poslovanje putničke agencije i predstavljanje turističke destinacije u kojoj učenici trebaju kroz prezentaciju istaknuti određenu vrstu turizma vezano za Šibensko-kninsku županiju, odnosno određene točke vezane za nju, objašnjava ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik Senka Dodig.

Iz šibenske srednje škole prijavljeno je sedam učenika. Kuhar Grgo Bačelić za pripremanje menija, a konobar Stipe Fistonić pobrinut će se za posluživanje. Katarina Matas pred žiri će donijeti hladni slani izložak, Ante Samodol okušat će se u pripremi barskih mješavina, a poslovanje recepcije pokušat će najbolje prezentirati Ana Peran. U kategoriji poslovanja putničkih agencija natječe se Marija Burjanek iz Šibenika, dok će Fabijan Dodik nastojati najbolje predstaviti turističko mjesto odnosno destinaciju.
Više saznajte na Šibenskom portalu.