Kad uđemo u Europsku uniju jest ćemo neslani kruh

Hrvatski pekari u skoroj će budućnosti morati manje soliti kruh, kako bi udovoljili normativima propisanim u Europskoj uniji.

13.5.2010.
12:05
VOYO logo

Europa naime nalaže da zbog zdravstvenih razloga količina natrij-klorida u kruhu mora biti smanjena. Tko ne bude poštivao propise u protivnom će biti sankcioniran, rekao je direktor tvrtke Robinson Stjepan Odobašić, na 9. međunarodnom stručnom simpoziju 'Hrvatski pekar 2010.' koji se održava u opatijskom hotelu Ambasador.

Na simpoziju sudjeluju predavači iz Nizozemske, Austrije, Slovenije i Hrvatske, a njihova je namjera na praktičan način promovirati novosti u pekarstvu u cilju njegova unapređenja, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pekarstvo se mijenja zbog potreba tržišta i zahtjeva potrošača, ali i normativa koje nalaže EU. Upravo ovakvi simpoziji mjesto su na kojem se obavlja edukacija svih onih koji rade u pekarstvu i ostaloj 'bijeloj industriji'", rekao je Odobašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo