VAL DOBROTE /

I fratri zasukali rukave: S kuharicama peku i prodaju peciva za beskućnike

Pereci se prodaju po cijeni od 20 kuna i to za novi kotao koji bi omogućio bogatiji obrok za beskućnike

19.3.2019.
7:10
VOYO logo

Mirisni, fini i posni pereci djelo su ruku kuharica Željke Čališ i Marije Lukinić, a rukave su zasukala i dva fratra.

''Sad smo napravili 100 komada. U svakom paketiću je 13 pereca, a subotom napravimo 680 paketića puta 13 pa računajte koliko je to'', kaže Željka, kuharica u pučkoj kuhinji na Svetom duhu.

Od Pepelnice do danas su ispred pećnice. Pereci se prodaju po cijeni od 20 kuna i to za novi kotao koji bi omogućio bogatiji obrok za beskućnike.

Vrijednost mu je oko 40.000 kuna, a uspjeli bi ga kupiti s 50.000 prodanih pereca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Budući da to izlazi iz okvira našeg redovitog financiranja i pripreme hrane u pučkoj kuhinji osmislili smo korizmenu akciju'',  objašnjava fra Vladimir Vidović, voditelj pučke kuhinje na Svetom duhu.

'Posni pereci u pomoć priteci'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svećenici sa Svetog Duha poznati su javnosti jer su prošlog studenog podijelili gotovo 10 tona smrznutih komada pizze u tri sata.

U novoj akciji perece prodaju nedjeljom ispred crkve nakon mise, ali i za vrijeme rada pučke kuhinje.

''13. je broj Svetog Antuna i u ovu lijepu vrećicu smo stavili 13 malih pereca s deklaracijom korizmeni pereci - uz slogan: Posni pereci u pomoć priteci'', kaže fra Vladimir.

Najpotrebitijih u župi je 300-tinjak korisnika dnevno.

''Nalazimo se u prostoru blagovališta. Možda vam se ovaj prostor čini prazan, ali će doći za koji sat korisnici i ovdje će blagovati. Puno nam pomažu volonteri kojih ima 50-ak'', ističe fra Vilček Novački, iz Župr sv. Antuna Padovanskoga.

'Osjećaj je super, oduvijek sam htio pomagati ljudima i stvarno je prekrasno'

Među njima je i 24-godišnji student Luka Radetić koji pomaže pakiranjem vrećica: ''Osjećaj je super, oduvijek sam htio pomagati ljudima i stvarno je prekrasno''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pereci s ljubavlju recepturom su stigli iz Vinkovaca odakle je rodom fra Vidović, a kuharica Željka objašnjava: ''Recept je jedan kilogram brašna, žlica soli, pola litre mlijeka, žlica šećera, jedan rastopljeni margarin i kvasac''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ili ako vam je lakše, kupnjom gotovih pereca nastavlja se pokrenuti val dobrote.

gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
UPLATNICE U RUJNU /

Ravnatelj Porezne pojasnio sve nedoumice oko poreza na nekretnine