Fotografiranje računa nakon skupog ispijanja kave na dubrovačkom Stradunu svako je ljeto zanimacija domaćih turista. No, mnogi primjećuju da su cijene za ovu turističku sezonu otišle vrtoglavo visoko. Tako turisti plaćaju (ali i domaći) plaćaju na rovinjskoj tržnici 100 kuna za kilogram smokvi te 80 kuna za kilogram grožđa. Kada promatramo visoke cijene u ugostiteljskim objektima, iz nekih će turisti izaći "oderani".
Korisnik Twittera objavio je fotografiju za koju tvrdi da je nastala u jednoj konobi na Krku. Riječ je o porciji pohanih liganja s pomfritom te s pinkicom tartar umaka. Navodno ovaj obrok u krčkoj konobi košta 93 kune. Neki od korisnika Twittera komentirali su da "postoji i menu karta pa se unaprijed može vidjeti koliko što košta" te da "onaj tko ne želi toliko platiti može otići jesti u restoran brze prehrane".
Istina je što korisnici pišu, no opet s druge strane, niti porcija nije osobito raskošna tako da gost zapravo ne zna koliko će toga biti na tanjuru. Za skoro 100 kuna vjerojatno bi očekivao više.
'KAKO TO, KAKO TO?' Gosti odlaze. Jesu li možda jedan od razloga i vrtoglave cijene? 120 kn za srdele i 80 kn za kilu grožđa!?