Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, kao Refrentni laboratorij za određivanje mikotoksina Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, na traženje tvrtke Šafram d.o.o. laboratorijski je ispitao i u svojim ispitnim izvještajima potvrdio kako su uzorci dostavljenih suhomesnatih proizvoda građana zdravstveno u potpunosti ispravni i sigurni za konzumiranje.
Naime, suhomesnati su proizvodi začinjeni tucanom ljutom paprikom, koju je tvrtka Šafram d.o.o. početkom veljače ove godine povukla iz prodaje radi utvrđenih viših vrijednosti aflatoksina.
Razina aflatoksina ispod one koju je uopće moguće registrirati
Kako bi s kupcima nastavila odnos dosad temeljen na povjerenju i tradiciji, Šafram d.o.o. je dostavio na zdravstvenu analizu i mjerenje pristutnosti aflatoksina B1 G1 B2 G2 ukupno tri vrste suhomesnatih proizvoda koje su izradili građani K.B. i B.S. iz Zagreba, koristeći pritom spomenutu tucanu ljutu papriku, a koja je pokazala zdravstvenu ispravnost proizvoda. Razina aflatoksina bila je ispod razine koju je uopće moguće laboratorijski registrirati i izmjeriti.
Posjetimo, Šafram d.o.o. je odmah po objavi nalaza zdravstvene neipravnosti dvaju uzoraka svoje tucane ljute paprike određenih lotova papriku povukao s tržišta obavjestivši o svemu svoje kupce te ponudivši im povrat novca za kupljeni proizvod, uz ispriku.
Iz tvrtke Šafram, nakon provedenih analiza poručuju kako su njihovi proizvodi koji su začinjeni tucanom ljutom paprikom u potpunosti zdravstveno ispravni.
Oprez: S tržišta se povlači slatka paprika Nadalina!