Tvrtku je 2011. godine osnovao jedan mladi francuski poduzetnik, koji je na ideju uzgoja insekata za prehranu ljudi došao nakon što je pročitao jednu publikaciju EU o koristi insekata. Naime, insekti 2 kilograma hrane pretvaraju u kilogram proteina, dok je za takav proces u klasičnoj proizvodnji mesa životinjama potrebno 8 kilograma hrane. Zato je mladi Francuz krenuo u proizvodnju insekata prilagođenih europskom tržištu, te ih prodaje - fino samljevene.
Specifičan okus
"Treba prijeći tu psihološku barijeru. Kad sam ih kušao, primjetio sam da imaju specifičan ukus koji se može usporediti s aromama koje poznajemo, kao pileta s ražnja ili ribe s roštilja, ovisno o pripremi", kaže taj poduzetnik za Deutsche Welle.
Na nivou Europske unije, do sada se investiralo uglavnom u projekte prehrane domaćih životinja insektima. Prodaja prehrambenih proizvoda namijenjenih ljudima bi trebala biti regulirana najranije do 2016. godine.