MAJKA JE OČAJNA /

Djevojčica (9) pojela njoke u restoranu, a onda joj pozlilo. Umrla drugi dan u bolnici

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Martinina smrt potaknula je novu raspravu u Italiji o tome kako se nositi s alergijama na hranu. Roditelji su znali za kćerinu alergiju na pšenicu i uvijek su pazili na hranu koju je jela

12.12.2024.
18:12
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Ručak u restoranu u Rimu završio je tragedijom. Devetogodišnja Martina F. iz četvrti Torre Spaccata u glavnom gradu Italije umrla je nakon što je pojela njoke od krumpira, piše fenix.

Prethodno je s majkom otišla u kliniku kako bi obavila pretragu pluća. Kao nagradu za Martininu hrabrost, njih dvije su otišle u restoran na ručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No pola sata nakon obroka djevojčici je odjednom postalo loše, a devetogodišnjakinja je pokazala prve simptome: imala je jake grčeve, mučninu, povraćanje, pa čak i otežano disanje.

Majka joj je dala Ventolin, bronhodilatator, ali se njezina zdravstvena situacija pogoršala, prenosi "Corriere della Sera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UNATOČ UPOZORENJIMA /

Influencerica umrla zbog alergije na hranu: 'Molila da je odvedu u bolnicu, ali su se prvo htjeli slikati'

Image
UNATOČ UPOZORENJIMA /

Influencerica umrla zbog alergije na hranu: 'Molila da je odvedu u bolnicu, ali su se prvo htjeli slikati'

Reakcija na alergiju na pšenicu

Njezina majka pozvala hitnu pomoć, a bolničari su joj dali adrenalin. Ali Martinino stanje pogoršalo. U vozilu hitne pomoći pretrpjela je srčani zastoj. Bila je reanimirana. Djevojčica je u kritičnom stanju stigla u bolnicu.

Njezina smrt proglašena je sljedeći dan. Zasad istraga ukazuje na anafilaktički šok zbog celijakije, odnosno netolerancije na pšenicu i drugih alergija.

Roditelji su odlučili donirati organe mrtve kćeri.

Rasprava o alergijama na hranu

Martinina smrt potaknula je novu raspravu u Italiji o tome kako se nositi s alergijama na hranu. Roditelji su znali za kćerinu alergiju na pšenicu i uvijek su pazili na hranu koju je jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije jasno je li priprema njoka bila manjkava ili nisu poštovani zahtjevi za prijavu alergena. Alergeni moraju biti jasno navedeni na jelovniku. Osoblje mora biti obučeno kako bi osiguralo sigurnost svih gostiju, posebno onih s teškim alergijama.

"Zamolila sam osoblje restorana da provjere sastojke njoka. Uvijek smo bili oprezni, ne znam kako se ovo dogodilo. Očajna sam", rekla je majka za talijanski list "Corriere della Sera", prenosi fenix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Djevojka (16) u Iranu izgubila je život zbog otkrivene kose: Umrla u bolnici nakon sukoba s policijom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
antonia bilic
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo