Superproteinska salata od škampa i špinata

Brza hrana za mišiće: u jelu gotovom za samo 20 minuta obilna je porcija bjelančevina iz čak 3 izvora

1.10.2012.
12:17
VOYO logo

POTREBNO JE... 6 ploški slanine, narezanih na komadiće 1 ljubičasti luk, narezan na kolutove 1 zdjelica narezanih gljiva 250 g škampa, očišćenih od ljuštura i crijeva sol i papar po ukusu 2 žlice pinjola 3 žlice kvasine 1 žlica dijonskog senfa maslinovo ulje (po želji) 200 g listića mladog špinata 2 tvrdokuhana jaja, narezana na ploške

NAČIN PRIPREME Veliku tavu stavite na srednje jaku vatru pa u njoj popržite komadiće slanine dok ne postanu hrskavi, 5 do 7 minuta. Izvadite ih šupljikavom žlicom i ostavite na papirnatom ubrusu da se ocijedi višak masnoće. U tavi potom oko 3 minute pirjajte luk i gljive, odnosno dok luk ne počne tamnjeti. Škampe posolite i popaprite pa ih stavite u tavu zajedno s pinjolima. Kad škampi postanu čvrsti i ružičasti (za otprilike 2 do 4 minute), umiješajte kvasinu i senf pa još posolite i popaprite. Učini li vam se da su namirnice u tavi u suhe, ulijte malo maslinova ulja. Listiće špinata i komade kuhanih jaja raspodijelite na 4 tanjura, a na njih stavite pirjane škampe pa sve prelijte s nešto umaka iz tave i pospite komadićima slanine.
Dostatno za 4 porcije.

PO PORCIJI 316 kcal, 21 g bjelančevina, 12 g ugljikohidrata (5 g vlakana), 20 g masnoća, 572 mg natrija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
BNP
GLEDAJ 24 SATA PRIJE
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
TERORISTI NA NIŠANU /

Antiterorističke racije diljem Njemačke: Policija na tragu terorističkim skupinama