Splitski novinari u nedjelju su na gastronomsko-turističkoj manifestaciji Gastroadvent zapalili drugu svijeću na adventskom vijencu na splitskoj Rivi, a uz Splićane u adventskom ugođaju uživa i oko 10.000 gostiju.
Gastroadvent, koji već petu godinu zaredom organizira Grad Split i splitska Turistička zajednica te nutricionistica Olja Martinić, danas se održao u restoranu na Rivi. Ove nedjelje na meniju je bila kuhinja Australije za vrijeme blagdana, pa su se australska veleposlanica Susan Cox i gradonačelnik Ivo Baldasar pridružili novinarima u paljenju druge svijeće.
Jela se salata od manga i avokada s ljubičastim lukom i vinegretom od limete i meda, pečeni buncek glaziran medom i timijanom, te ukuhani crveni kupus s karameliziranom granny smith jabukom.
Ovogodišnji adventski vijenac je napravljen od smokve.
Split živi u duhu adventa, a prema procjeni splitske Turističke zajednice u gradu boravi oko 10.000 gostiju, među kojima je tijekom vikenda i 600 francuskih turoperatora koji su bili iznimno zadovoljni nakon obilaska Splita.