Sirove strasti

Kad se pripremi na pravi način, sushi je nutricionistička bomba. No spravljen pogrešno, postaje kalorijska bomba

3.1.2013.
15:49
VOYO logo

Pospite ga sezamovim sjemenkama – time ćete dobiti dozu magnezija, a vaš mozak snažan poticaj. Možete se i raspištoljiti pa sushi ukrasiti kavijarom, odličnim izvorom omega-3 masnih kiselina. Dobar je sushi samo onaj sa svježom ribom, i to ne samo tunjevinom nego i lososom, pastrvom... Uz omega-3 masne kiseline, to jamči i dobru porciju bjelančevina. Ako je sushi s rakovima, neka budu pravi, a ne surimi, imitacija u kojoj je upola manje bjelančevina te gotovo nimalo omega-3 esencijalnih masnih kiselina. Bit će skuplji, ali i puno zdraviji.
 Da biste sljedeći put u sushi baru lakše odabrali, zamislite ljestvicu kojoj je na početku sushi s lososom (poželjno), a na kraju s tempurom od račića (nepoželjno) – osnovno je pravilo: izbjegavajte sve što je prženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo