'Pastagate' /

Kako je Nobelovac naljutio talijane i kuhare: 'Nek' se fizičari bave eksperimentima...'

On je predložio kako pasivno kuhati paštu, ali nije znao u što se upušta...

12.9.2022.
22:50
VOYO logo

A sad - sukob Nobelovca i ljutih kuhara. Dakle, kvantni fizičar i dobitnik Nobelove nagrade Giorgio Parizi nedavno je predložio kako pasivno kuhati paštu. "Nakon što se kuhala dvije minute, poklopite ju - možete maksimalno smanjiti plin ili ga čak ugasiti - i tako ćete uštedjeti energiju."

Ali Parizi nije znao u što se upušta. Talijani jako ozbiljno shvaćaju tjesteninu, i zgroženi su. "Kako se usuđuje, nek se fizičari bave eksperimentima a kuhari kuhinjom, tako će biti gumenasta i odvratna", glasna je reakcija na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji prenose reakcije ljutih kuhara, sve je dobilo i naziv: pastagate, a kako drukčije.

Image
najpopularniji su špageti /

Svjetski je dan tjestenine, Hrvatska je sa 9 kg tjestenine godišnje po stanovniku među vodećima u svijetu. A vodeća je...

Image
najpopularniji su špageti /

Svjetski je dan tjestenine, Hrvatska je sa 9 kg tjestenine godišnje po stanovniku među vodećima u svijetu. A vodeća je...

"Tjestenina se može skuhati bez vatre. Ako dostignete temperaturu od 100 stupnjeva, možete ugasiti vatru i tjestenina će se nastaviti kuhati, ali će se skuhati jako loše", kazao je kuhar Wasfi Mesieha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, rezultati ne mogu biti isti. Ako isključimo plamen, omogućavamo škrobi da izađe iz tjestenine i onda ona postaje puno teža za probavu", kaže kuharica Aurora Ferina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo