Nekoć se prije upotrebe brašno sijalo skroz sito da čovjek bude siguran da u njemu nema crva, a, evo, danas od crva radimo brašno. U Europskoj uniji od jučer je dozvoljena upotreba brašna od ličinka žutog crva brašnara.
Insekti u hrani kod većine ljudi izazivaju otpor i gađenje, ali nije sad da će se jesti kruh s cijelim crvima, nego kruh napravljen djelomično od takvog brašna. Na 100 grama kruha smije ga biti samo 4 grama.
Europska unija dopustila je korištenje žutih crva brašnara tretiranih UV zrakama u raznim prehrambenim proizvodima. Riječ je o vrsti crva Tenebrio molitor koji je pun proteina, željeza i kalcija.
I nitko vam ne nameće da ga morate jesti niti će ga stavljati u kruh, a da to znate - svaki takav proizvod bit će jasno označen.
Cijeli prilog o crvima, brašnu i kakav utjecaj ima na zdravlje - pogledajte u nastavku teksta: