ZVIJEZDA SAJMA /

Od začina do sušenja, kako do slasne istarske kobasice? Hrvatski šampion otkrio: 'Tajna je u...'

Proizvođači kobasica, kulena, pancete i ostalih tradicionalnih suhomesnatih proizvoda iz Hrvatske i regije na jednom su mjestu. Posjetili smo sajam "S kobasicom u EU" koji traje u Svetom Petru u Šumi i razgovarali sa šampionom u izradi istarske kobasice Milanom Udovičićem i načelnikom općine Sveti Petar u šumi Mariom Bratulićem. "Do tajne treba puno raditi. Iskustvo je jako bitno, godinama sam u tome i dobivam šampionske nagrade. Tajna je najviše u sirovini. Mora biti kvalitetno zrela svinja, svježa sirovina i od nje onda uz pomoć kvalitetnih začina, klasičnih - sol, papar, češnjak i kuhano vino, nadjenemo svinjsko crijevo i stavimo na sušenje. Sušenje treba biti postepeno i kvalitetno. Što je ono duže, to je konačni proizvod kvalitetniji", otkrio nam je Udovičić. Više pogledajte u videu

14.3.2025.
20:53