Na riječkoj ribarnici kroz jutro je uvijek živo, ali kako se radno vrijeme približava kraju, na bankovima je sve manje ribe. Kako pada ponuda, padaju i cijene pa mnogi kupci ciljano dolaze pred zatvaranje.
"Mi umirovljenici moramo malo čekati da cijena padne", otkriva Milorad.
Uglavnom pada cijena sitne, plave ribe i to za 30 posto. Ostane li u kašeti malo ribe, daje se i dvostruko jeftinije pa je sve više kupaca koji čekaju najnižu cijenu.
Tako se zdravi ručak od kilograma ribe i kilograma blitve umjesto za 40 može skuhati i za 20 kuna.
Kupci uvijek traže kvalitetnu i svježu robu pa je se prodavači nastoje riješiti isti dan. Radije je daju jeftinije nego da je vraćaju u skladište.
Zelenjavu kupci vole kupovati na tržnici, ali većina kućnog budžeta troši se u trgovačkim centrima. Tamo su razlike u cijenama identičnih proizvoda velike.
Uz malo vremena i volje za šetnju po dućanima, moguće su prilične uštede. Dobra je to vijest s obzirom na vrijeme u kojemu živimo.