Piletina i bućice

Piletina i povrće pripremljeni u umaku od rajčice i komorača odlično se slažu s toplom rebrastom tjesteninom.

27.11.2000.
20:34
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 45 min

Kalorije: 494 Masnoća: 12 g Ugljikohidrati: 50 g Proteini: 46 g Kolesterol: 139 mg Natrij: 331 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 4 komada pilećih prsiju (polovice) 225 g nasjeckanih gljiva 3 srednje velike bućice 2 žlice maslinova ulja 1/2 žličice papra 1 žličica komorača 1 žličica bosiljka 1 konzerva rajčica 1/4 šalice suhog crnog vina 225 g tjestenine fettuccini (ako nemate onda neko drugo tijesto) nasjeckani peršin naribani parmezan

Upute za pripremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Isplahnite piletinu, osušite. Posložite piletinu (dio s kostima neka bude okrenut dolje), gljive i bućice unutar kalupa za pečenje. Poprskajte uljem. 2. U zdjeli izmiješajte papar, komorač, bosiljak, rajčicu i vino. Prelijte po piletini i povrću i pokrijte folijom. Pecite na 250 stupnjeva nekih 10 minuta. Skinite foliju pa nastavite peći daljnjih 12 minuta tj. dok meso nije pečeno. 3. Dok pečete piletinu skuhajte tjesteninu pa dobro osušite. 4. Servirajte i pospite svježim peršinom. Dodatno ponudite parmezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo