Pesto "alla Genovese"

Pesto dobro poznat i omiljen začin širom svijeta, mnogi ni ne slute kako ga je jednostavno spraviti.

12.5.2000.
22:26
VOYO logo

Pesto dobro poznat i omiljen začin širom svijeta, mnogi ni ne slute kako ga je jednostavno spraviti. Sačinjen od svima pristupačnih namirnica, porjeklom iz Italije, ali upotrebljavan u kulinarskim specijalitetima širom svijeta. Najčešće serviran uz tjesteninu, ukusan je i kao dodatak maneštrama i to prije samog serviranja jela. Pesto se može pripraviti ranije i biti pohranjen do 15 dana u staklenci sa malinovim uljem na vrhu.

Velika količina svježeg bosiljka
½ šalice malinovog ulja
2 režnja češnjaka
1 šaka pinjola (orašastih plodova bora)
3 žlice naribanog parmezana
1 žličica soli (prema ukusu)

Prvo usitnite pinjole, a potom dodajte sve ostale sastojke. Nemojte ih dugo mixati kako bi zadržali "mrvičasti" ukus. Dodajte začin direktno u pripremljen obrok. Ukoliko je previše tvrd dodajte žlicu prokuhane vode. Malo maslinovog ulja možete dodati prije serviranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
stipendisti
NOVO
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
POČELO JE... /

Koliko će Hrvatska patiti zbog Trumpovog poteza? 'Situacija je neizvjesna'