Na OPG-u Josipa i Biserke Đurković iz Marjančaca kod Valpova već se godinama proizvodi kozji sir vrhunske kvalitete i to s svim zamislivim i nezamislivim kombinacijama.
Uz već prokušane i dobro poznate dimljene, mlade, zrele sireve, sireve s dodatkom češnjaka, vlasca, začinske paprike, feferona, ruma, grožđa i drugih dodataka, Đurkovići su nedavno odlučili asortiman obogatiti nesvakidašnjom ponudom nekoliko novih vrsta sireva s dodatkom crvenog vina, cimeta, lješnjaka i čokolade, aronije… Za sve te kombinacije najzaslužnija je "majstorica od sira", Biserka Đurković.
"Sve dosadašnje reakcije kupaca vrlo su nas ugodno iznenadile jer su mnogi od njih prije konzumiranja bili stajališta da takve kombinacije jednostavno ne funkcioniraju, a kada su ih probali, bili su oduševljeni!", priča za Glas Slavonije Biserka.
Njen i suprugov trud i rad te kvalitetu proizvoda prepoznali su brojni kupci diljem zemlje, a dobar glas proširio se sve do Finske odakle su dobili ponudu da im otkupe cjelokupnu godišnju proizvodnju.
Širili bi proizvodnju Đurkovići, i zbog Finske i zbog dobre prodaje hotelima na Jadranu, međutim imaju problem s državom, odnosno s lokalnom samoupravom. Nedostaje im zemljišta za ispašu povećanja stada koje sada broji 42 francuske alpine.
Na njihova upozorenja dosad nisu reagirali ni Grad Valpovo, ni Županija ni Ministarstvo poljoprivrede, pa tako Đurkovići, iako s titulom zlatnih domaćih proizvođača kozjeg sira, pritisnuti očajem i bespomoćnošću zbog stanja koje se godinama ne mijenja, sve češće razmišljaju da slijede primjer svoje djece, ostave sve i - odsele se u Kanadu!