Finka Keran iz zagrebačkog Podsuseda, inače poznata kao jedna od najboljih menadžerica ovih prostora, lani je odlučila dugogodišnju strku i stres zamijeniti poslom koji je umiruje. Tako je nakon 25 godina zatvorila vrata velikim korporacijama i pokrenula vlastiti posao baveći se onim što ju je svih prethodnih godina u slobodnom vremenu opuštalo - izradi torti. Otvorila je slastičarnicu Cukarino Cafe i u godinu dana "patentirala" više od 40 različitih vrsta torti.
Finkine torte
"Moje torte nisu rezultat potrebe za kvantitetom, nikako, nego isključivo velike želje za kvalitetom. Jer sam u svaku svoju tortu utkala najkvalitetniju čokoladu, maslac, orahe, domaća jaja i najvažniji sastojak, silno puno strasti i ljubavi. Želja mi je da svatko tko kuša moje slastice, iskusi i vrhunski užitak. Stvaram proizvod od najkvalitetnijih namirnica koje se nalaze na našem tržištu, posebice jer razlika u cijeni nije velika, ali je razlika u okusima drastično izražena", kaže Finka koja je dugo bila u biznisu s kavom pa je sretna jer u svojoj slastičarnici kupcima uz krišku torte može ponuditi vrhunsku kavu.
Kao prava poslovna žena, i u vlastitom biznisu je Finka Keran mislila na sve pa tako nudi posebne torte za one koji imaju intoleranciju na gluten, ne podnose jaja, a za one najzahtjevnije "low fat torte". U spravljanju torti koristi i tradicionalne i one modernije recepte, dok je sve ostalo njezina nadogradnja.
Sada s novim poslom ne samo da uživa u onome što radi, nego ima i više vremena za privatni život, za čim je u svijetu velikih korporacija čeznula.