NEĆE SE NI SLIJEPITI NI RASKUHATI /

Napokon naučite skuhati savršenu rižu

Riža je idealan prilog kako uz meso, tako i uz povrće. No, ne znaju svi tajne pripreme ove ukusne i zdrave žitarice.

28.3.2015.
16:38
VOYO logo

Kako biste izbjegli ljepljivu ili raskuhanu rižu, obavezno je potopite u vodi prije kuhanja. Tijekom potapanja, škrob se izdvaja u vodu, pa se zrna neće biti ljepljiva i raskuhana.

Riža će biti najukusnija ako je potopite u vruću vodu, i to dva puta. Nakon što ste je prvi put potopili, pričekajte da se voda potpuno ohladi, a potom je ocijedite. Ponovno rižu prelijte vrućom vodom i opet pustite da stoji dok se voda ne ohladi. Tek tada je riža spremna za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom kuhanja pažljivo odmjerite količinu vode. Na količinu riže ide 1,3 puta više vode.

U vruću vodu, netom prije vrenja, dodajte rižu i malo soli, nakon što provrije nastavite kuhati na niskoj temperaturi u poklopljenom loncu. Kuhajte oko 20 minuta, a potom maknite poklopac i nježno promiješajte rižu, piše Femina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo