Karipski kolač

Vrlo lagano tijesto natopljeno kremastim likerom i filom s daškom đumbira navest će vas da razmišljate o Karibima i pozovete prijatelje na kavu

28.12.2000.
15:06
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 1 h

Kalorije: 333 Masnoća: 10.2 g Ugljikohidrati: 55.52 g Proteini: 5.81 g Kolesterol: 116.3 mg Natrij: 100.21 mg

Sastojci:

3/4 šalice brašna 2 žlice instant kave 3 jaja 1/2 šalice šećera zrnca kave za dekoraciju (po želji) 3/4 šalice svježega kravljeg sira 1 žlica meda 1 žlica likera 1/4 šalice đumbira 2 šalice šećera u prahu 2 žličice ekstrakta kave 1 žlica vode 1 žličica kakaoa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za pripremu:

1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih, a kalup za pečenje premažite uljem, pospite brašnom pa odstranite suvišak brašna. U posebnoj zdjeli izmiješajte brašno i instant kavu.

2. Izmiksajte jaja i šećer dok ne dobijete doista gustu kremu. Pažljivo dodajte mješavinu brašna i kave i prelijte u pripremljeni kalup za pečenje. Pecite 30 do 35 minuta ili dok tijesto ne pokaže elastičnost na lagani dodir.

3. Pripremite filu. U zdjeli izmiješajte sir i med, kada dobijete ujednačenu masu dodajte liker i đumbir.

4. Gotovo tijesto prepolovite pa premažite filom.

5. Napravite glazuru. Pomiješajte šećer u prahu i ekstrakt kave s vodom tako da dobijete relativno gustu glazuru. Tri četvrtine glazure premažite vrhom kolača. U ostatak smjese ubacite kakao, dobivenu glazuru ubacite u najlon vrećicu, probušite rupicu pa išarajte po glazuri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Dekorirajte zrncima kave.

rukomet
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
SVE SLUŽBE NA NOGAMA /

Velika potraga u susjedstvu! Nestali majka i dijete (4), policija locirala njezin auto